418
|

Η Γιορτή της Μουσικής έρχεται ξανά στον Κήπο του Μεγάρου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 17:39

Η Γιορτή της Μουσικής έρχεται ξανά στον Κήπο του Μεγάρου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 17:39

Γιορτή της Μουσικής. Ενας καθιερωμένος πλέον θεσμός που φωτίζει τα καλοκαίρια μας εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Μια ξεχωριστή βραδιά που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες, να γνωρίσουμε νέους μουσικούς, να χαλαρώσουμε ακούγοντας μελωδίες που μας συγκίνησαν ή να λικνιστούμε στον ρυθμό χορευτικών κομματιών που αγαπήσαμε.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ, ο Κήπος του Μεγάρου μας προσκαλεί σε ένα τρίωρο μαγευτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου: η ιταλική όπερα και η ναπολιτάνικη φωνητική παράδοση συναντούν θρυλικά κομμάτια των Βeatles και τζαζ διασκευές έργων του Μπαχ αλλά και αυθεντινές συνθέσεις του Κιθ Τζάρετ.

Πρωταγωνιστές του φετινού μουσικού ταξιδιού, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με σολίστ τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και μαέστρο τον Γιάννη Πουλάκη, η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Παπαπέτρου) και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα.

Στη Γιορτή της Μουσικής η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ολες οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil.

Το πρόγραμμα

Kρατική Ορχήστρα Αθηνών | 20:00

Δέσποινα Σκαρλάτου | υψίφωνος
Γιάννης Πουλάκης | μουσική διεύθυνση

Με ένα πρόγραμμα με διάσημες ναπολιτάνικες καντσονέτες και οπερατικές εισαγωγές συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη φετινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου.

Η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου παρουσιάζει τραγούδια του ιταλικού Νότου που ερμηνεύτηκαν από σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές στο παρελθόν, γνώρισαν πάμπολλες διασκευές από καλλιτέχνες της ροκ αλλά και της ποπ και αγκαλιάστηκαν από πολλές γενιές ακροατών ανά την υφήλιο.

Η ΚΟΑ έχει επίσης συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της δύο απολαυστικά ορχηστρικά κομμάτια: τις εισαγωγές από τον «Κουρέα της Σεβίλλης» και τον «Γουλιέλμο Τέλλο» του Τζοακίνο Ροσσίνι. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο Γιάννης Πουλάκης.

Χορωδία ΕΡΤ | 21:00

Μιχάλης Παπαπέτρου | μουσική διδασκαλία

Το κλίμα αλλάζει στην εορταστική συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, η οποία επέλεξε διασκευές τραγουδιών των Μπιτλς και του Τζων Λέννον που σημάδεψαν την ιστορία της ροκ και εξακολουθούν να μιλούν στις καρδιές ανθρώπων κάθε ηλικίας: «Let It Be», «Yesterday», «Penny Lane», «Yellow Submarine»…

Τη μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Τις διασκευές για χορωδιακό σύνολο υπογράφουν οι Ρότζερ Εμερσον και Εντ Λοτζέσκι.

Τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα | 22:00

Η βραδιά κλείνει με το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα που θα ερμηνεύσει κομμάτια για σόλο πιάνο αλλά και για τρίο.

Δημιουργίες κορυφαίων σύγχρονων μουσικών, όπως του Κηθ Τζάρρετ και του Φάζιλ Σάυ, συνδυάζονται με διασκευές συνθέσεων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και του Κλωντ Μπολλίνγκ.

Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Τάσσος Πάππας (πιάνο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) και Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα).

Info
H Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου
Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 72 82 333 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μεγάρου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...