290
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μαξίμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η επιστροφή της Γιάννας Αγγελοπούλου: ανέλαβε την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 13:06
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μαξίμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η επιστροφή της Γιάννας Αγγελοπούλου: ανέλαβε την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 13:06

Δεκαπέντε χρόνια μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιστρέφει στη δημόσια σφαίρα –αναλαμβάνοντας και πάλι ένα έργο που μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο για τη χώρα.

Η κυρία Αγγελοπούλου ορίστηκε την Τετάρτη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία θα αναλάβει την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, με την ανάθεση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης, υλοποιεί την απόφασή του, το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κυρία Αγγελοπούλου το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου-ορόσημο για τους Ελληνες, «η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση».

Oπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρονιά που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Μετά τη συνάντηση, η κυρία Αγγελοπούλου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί, θα κάνουμε το καλύτερο»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...