189
Η ανακοίνωση της Γερμανίας για την υποδοχή των προσφύγων ήρθε μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες της Ανγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00
Η ανακοίνωση της Γερμανίας για την υποδοχή των προσφύγων ήρθε μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες της Ανγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Ήταν το δεύτερο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού με την καγκελάριο τις τελευταίες ημέρες και καθώς από τη μία κορυφώθηκε η ελληνοτουρκική κρίση ενώ από την άλλη υπήρξε η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε συνέχεια των δύο επικοινωνιών που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τη γερμανίδα ομόλογό του, το Βερολίνο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από όλα τα ελληνικά νησιά. Οι πρόσφυγες είναι μέλη οικογενειών που έχουν αιτηθεί και λάβει άσυλο.

«Πρόκειται για μια θετική κίνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύει όσους επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, αλλά αντιθέτως επαναφέρει στην ευρωπαϊκή συζήτηση το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και της ανακούφισης των χωρών πρώτης υποδοχής ενόψει και των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κοινό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι πυρκαγιές στη Μόρια της Λέσβου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...