180
Η Φώφη Γεννηματά πέρασε από το περίπτερο του Athens Pride και έστειλε το μήνυμά της | Twitter/Fofi Gennimata

Η Γεννηματά (που δεν ψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης) πέρασε από το Athens Pride

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 17:41
Η Φώφη Γεννηματά πέρασε από το περίπτερο του Athens Pride και έστειλε το μήνυμά της
|Twitter/Fofi Gennimata

Η Γεννηματά (που δεν ψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης) πέρασε από το Athens Pride

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 17:41

Από το κεντρικό περίπτερο του Athens Pride, λίγο προτού ξεκινήσει η ετήσια παρέλαση υπέρ της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια ανοιχτή κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι» ανέφερε στο μήνυμά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Κάποιοι βέβαια σχολίασαν ότι προεκλογικά η κυρία Γεννηματά βρήκε τον χρόνο να δηλώσει παρούσα στο Athens Pride, αλλά όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το Σύμφωνο Συμβίωσης τον Δεκέμβριο του 2015 απουσίαζε (εδώ), ενώ εντελώς συμπτωματικά απουσίαζε και από την ψηφοφορία για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τον Οκτώβριο του 2017 (εδώ).

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο πλευρό των διοργανωτών του Athens Pride είναι μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού, ασχέτως αν δεν ψήφισε ως βουλευτής κρίσιμα νομοσχέδια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσέξουαλ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...