596
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής. «Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε | Menelaos Myrillas / SOOC

Η Γεννηματά κατηγορεί Μητσοτάκη και Τσίπρα για κομματική εκμετάλλευση του ελληνικού #MeToo

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:31
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής. «Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε
|Menelaos Myrillas / SOOC

Η Γεννηματά κατηγορεί Μητσοτάκη και Τσίπρα για κομματική εκμετάλλευση του ελληνικού #MeToo

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:31

Τη δική της ερμηνεία για το τι είναι σωστός πολιτικός διάλογος –αφού για το επίπεδό του έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη– έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία προτίμησε να μην ασχοληθεί μόνο με την υπόθεση Λιγνάδη και τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αλλά να αναφερθεί σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων: από τους εμβολιασμούς που δεν έχουν πάρει σειρά ακόμα οι ευπαθείς ομάδες, ως την κακοκαιρία «Μήδεια» που άφησε πολλούς πολίτες χωρίς ρεύμα αλλά και το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ», το οποίο κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «κοντεύει να φτάσει στο Λαύριο».

Η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε, από το βήμα της Βουλής, «φούσκα» τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας. Επανέλαβε δε τα περί «γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρισμό που έχει αποδώσει και άλλη φορά στην κυβέρνηση.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η δημοκρατία μας και ο πολιτικός διάλογος», είπε η κυρία Γεννηματά και απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε:

«Η κίνησή σας και προκλητική και βαθιά υποκριτική. Προκλητική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της κρίσης με τον κόσμο ανήσυχο και σε απόγνωση για την υγεία του , την καθημερινότητα, την εργασία του, το εισόδημα του, την επιβίωσή του, το σπίτι του. Σε μια περίοδο που η Τουρκία αλωνίζει πάλι στο Αιγαίο, το Τσεσμέ κοντεύει να φτάσει στο Λαύριο. Λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή υποτίθεται, του νέου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα. Δεν διασφαλίσατε ούτε τη δέσμευση της Τουρκίας, όπως οφείλατε ότι θα αποφύγει νέες προκλητικές ενέργειες.

»Η κίνησή σας είναι και υποκριτική γιατί θέλετε να μας ενημερώσετε στα απόνερα της συνεχιζόμενης χυδαίας κόντρας, που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο», σημείωσε με νόημα.

Το #MeToo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». Καταδίκασε παράλληλα το άθλιο hashtag #NΔ_Παιδεραστές που το συνέδεσε με «τα γνωστά “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι παρακολουθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες; Επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού #MeToo, με αλληλοκατηγορίες, με αντεγκλήσεις, με επικίνδυνες για τον πολιτικό μας βίο κομματικές μικρότητες», παρατήρησε η κυρία Γεννηματά, για να προσθέσει:

«Ενα στημένο δίπολο, που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας. Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καταδικαστέο το hashtag και ταυτόχρονα απολύτως ανόητο, γιατί έδωσε το καλύτερο σωσίβιο αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε σήμερα.

Είδαμε και από την άλλη όμως, από τα αντίστοιχα της ΝΔ, βρώμικα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Trolls, Photoshop και άλλες αθλιότητες. Με την τακτική σας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα.

Είναι μια μεγάλη στιγμή, γεννιέται ένα πραγματικό κίνημα ανθρώπων κατά κανόνα γυναικών, αλλά και συνολικά ευάλωτων, που σπάνε με πάταγο το πέπλο της σιωπής που κάλυπτε για πολλά χρόνια αποτρόπαιες πράξεις προσβολής της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Με θύτες καρεκλοκένταυρους, κάθε μορφής εξουσίας, διάσπαρτους σε πολλές όψεις και χώρους της κοινωνικής ζωής. Ένα κίνημα που πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η ίδια πάντως διαβεβαίωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...