197
Η γαλλίδα υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά | REUTERS/Charles Platiau

Η Γαλλία ορίζει τα 15 χρόνια ως ελάχιστη ηλικία για συναινετικό σεξ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 23:42
Η γαλλίδα υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά
|REUTERS/Charles Platiau

Η Γαλλία ορίζει τα 15 χρόνια ως ελάχιστη ηλικία για συναινετικό σεξ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 23:42

Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, κατηγορίες για βιασμό μπορούν να απαγγελθούν μόνον εφόσον οι ερευνητές αποδείξουν ότι ο δράστης εξανάγκασε το θύμα να κάνουν σεξ.

Στα 15 έτη θα θέσει η Γαλλία την ελάχιστη ηλικία για τον συναινετικό έρωτα, μετά τη λαϊκή κατακραυγή που προκάλεσαν οι σεξουαλικές εμπειρίες δύο 11χρονων κοριτσιών.

Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, κατηγορίες για βιασμό μπορούν να απαγγελθούν μόνον εφόσον οι ερευνητές αποδείξουν ότι ο δράστης εξανάγκασε το θύμα να κάνουν σεξ, ακόμα και στις περιπτώσεις που η γυναίκα είναι ανήλικη.

Εάν ο καταναγκασμός δεν αποδεικνύεται – που συχνά είναι δύσκολο – οι δράστες διώκονται για την πολύ ελαφρύτερη κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία επισύρει έως και πενταετή φυλάκιση, συν πρόστιμο έως 75.000 ευρώ.

Με την καθιέρωση της ελάχιστης ηλικίας για συναίνεση όλοι όσοι κάνουν σεξ με κορίτσια κάτω των 15 ετών θα διώκονται για βιασμό, που επισύρει πολύ βαρύτερες ποινές.

Η υπόθεση ήλθε στο προσκήνιο μετά τις σεξουαλικές περιπέτειες δύο 11χρονων κοριτσιών, όπου τα δικαστήρια έκριναν ότι οι άνδρες με τους οποίους συνευρέθηκαν, 30 και 28 ετών, δεν μπορούσαν να κατηγορηθούν για βιασμό.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά, χαιρέτησε την αλλαγή, λέγοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι «πολύ χαρούμενη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News