228
Ο Μπαπέ (δεξιά) πανηγυρίζει - και όχι άδικα: έγινε ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση | REUTERS/Andrew Couldridge

Η Γαλλία νίκησε το Περού (1-0) και προκρίθηκε – αλλά δεν έπεισε

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 20:10
Ο Μπαπέ (δεξιά) πανηγυρίζει - και όχι άδικα: έγινε ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση
|REUTERS/Andrew Couldridge

Η Γαλλία νίκησε το Περού (1-0) και προκρίθηκε – αλλά δεν έπεισε

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 20:10

Ηταν ακόμα ένα under, ένας αγώνας χωρίς πολλές φάσεις. Ετσι όπως κυλάει δηλαδή το Μουντιάλ σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα. Αυτό φυσικά στο δια ταύτα καθόλου δεν χάλασε τους Γάλλους. Οι Τρικολόρ δεν εντυπωσίασαν, αλλά ήταν σοβαροί, δεν απειλήθηκαν και με το 1-0 επί του Περού, ακολούθησαν Ρώσους και Ουρουγουανούς στην επόμενη φάση.

Οι Τρικολόρ δεν έφτιαξαν σημαντικές φάσεις. Στο 33′ ο Μπαπέ έκανε λάθος τελείωμα με τακουνάκι, μα ένα λεπτό αργότερα έγραψε ιστορία. Επειτα από ωραίο συνδυασμό ο Ζιρού πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και πριν την εστία την ακούμπησε ο πιτσιρικάς που… έκλεψε το γκολ. Εγινε έτσι ο νεότερος Γάλλος (19 ετών, 183 ημερών) που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ από το 1998 (με Σ. Αραβία).

https://www.youtube.com/watch?v=r9Oqd_DObjw

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν έκαναν απλή διαχείριση, προφύλαξαν την άμυνα και ο μόνος τρόπος που μπόρεσαν να δοκιμάσουν οι Περουβιανοί, ήταν μακρινά σουτ. Ενα εξ αυτών βέβαια (50′ Ακίνο) τράνταξε το δοκάρι. Μέχρι εκεί όμως ήταν οι Λατίνοι. Με τις δύο ήττες αποχαιρετούν πρώιμα το Μουντιάλ, αφήνοντας κάποιες καλές εντυπώσεις. Οσο για εκείνες των Γάλλων, ελπίζουμε να βελτιωθούν, μιας και δεν αποδίδουν αντίστοιχα με το ταλέντο τους.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89′ Ν’Ζονζί), Ματουιντί, Μπαπέ (74′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Ζιρού

Περού (Αντόνιο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροδρίγκες (46′ Σανταμαρία), Ράμος, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Ακίνο, Κουέβα (82′ Ρουίντιας), Φλόρες, Καρίγιο, Γκερέρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...