Ο Γκριεζμάν σκόραρε στο πρώτο πέναλτι που δόθηκε μετά τη βοήθεια του VAR | REUTERS/Toru Hanai
Επικαιρότητα

Η Γαλλία νίκησε (την Αυστραλία) με άγχος και την βοήθεια ενός ιστορικού VAR

Η εποχή VAR σε Μουντιάλ εγκαινιάστηκε με το πέναλτι που κέρδισε ο Γκριεζμάν στο Γαλλία-Αυστραλία. Οι Αυστραλοί ισοφάρισαν όμως ο Πογκμπά χάρισε μία δύσκολη νίκη στην Γαλλία
Protagon Team

Ηταν η πρώτη χρήση του VAR (Video Assistant Referee) σε Παγκόσμιο Κύπελλο. O Αντουάν Γκριεζμάν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τζόσουα Ρίντσον της Αυστραλίας  σε μία δύσκολη φάση για τον διαιτητή ο οποίος έδωσε το πέναλτι αφού πρώτα είδε την φάση στο βίντεο.

Η επίμαχη φάση
Ο διαιτητής βλέπει το βίντεο πριν καταλογίσει το πέναλτι υπέρ της Γαλλίας

Με αυτόν τον τρόπο, η αγχωμένη Γαλλία άνοιξε το σκορ απέναντι στην μαχητική Αυστραλία. Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Γάλλων, ο διαιτητής υπέδειξε δεύτερο πέναλτι αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αυστραλίας. Ο Ουμτίτι έκανε ένα αχρείαστο χέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Γέρντινακ να κάνει το 1-1 από τα έντεκα βήματα.

Η Αυστραλία ισοφαρίζει

Η Γαλλία δεν πατούσε καλά στο γήπεδο όμως ένα παράξενο γκολ του Πογκμπά της χάρισε σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ο γάλλος πέτυχε ένα τυχερό γκολ αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και μετά από μία περίεργη καμπύλη, πέρασε για εκατοστά την γραμμή του τέρματος.

Λυτρωτής με αρκετή δόση τύχης

Οπως και να έχει πάντως, η ομάδα του Nτιντιέ Ντεσάν θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά ώστε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που την χρίζουν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.