289
H πόρτα της πτώχευσης για τη Folli Follie άνοιξε | φωτ. αρχείου

Η Folli Follie στο κατώφλι της πτώχευσης: Απορρίφθηκε το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 13:49
H πόρτα της πτώχευσης για τη Folli Follie άνοιξε
|φωτ. αρχείου

Η Folli Follie στο κατώφλι της πτώχευσης: Απορρίφθηκε το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 13:49

Προ του εφιάλτη της πτώχευσης βρίσκεται η Folli Follie  και οι χίλιοι και πλέον εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη Δευτέρα την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για το δεύτερο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές που απορρίπτεται, παρά το γεγονός μάλιστα ότι η εταιρεία είχε συναινέσει στην εξαίρεση των τραπεζών από το καθεστώς προστασίας.

Hδη εκφράζονται φόβοι για ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές της, που ενδεχομένως να την οδηγήσει ακόμη και σε άτακτη πτώχευση.

Στο δικαστήριο, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι μόνος δρόμος για να μην χάσουν τη δουλειά τους είναι η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της Folli Follie αφού προσκόμισαν στο δικαστήριο (την Πέμπτη) την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καθώς επίσης τη γραπτή υποστήριξη του 53,6% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένων του Swiss Bondholder Trustee, των κατόχων Schuldschein και της Ad Hoc Committee των κατόχων των Exchangeable Euronotes, τόνισαν ότι χωρίς το καθεστώς προστασίας δεν μπορεί να προχωρήσει το πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας και αν τελικά δεσμευθούν τα ταμειακά της διαθέσιμα, αυτόματα θα έχει επέλθει ο θάνατός της.

Οσο για την εξαίρεση των τραπεζών από το καθεστώς προστασίας στο οποίο είχε συναινέσει η εταιρεία αποδεχόμενη ουσιαστικά τη δυνατότητα να βγουν σε πλειστηριασμό οι εμπράγματες εγγυήσεις που κατέχουν, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστoύ της (35,6%) στα Attica, οι ίδιες οι πιστώτριες αμφισβήτησαν ότι θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους στο σύνολό τους.

Κατά της αίτησης προστασίας τάχθηκαν επίσης το Ελληνικό Δημόσιο  και ο ΕΦΚΑ.

Το μπαλάκι πλέον περνάει στα χέρια του (νέου) διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, αν και όπως όλοι ομολογούν, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου άνοιξε πια διάπλατα την πόρτα της πτώχευσης για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...