196
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η First Citizens εξαγόρασε τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 09:32
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η First Citizens εξαγόρασε τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 09:32

Σε μία ακόμη κίνηση καθησυχασμού στη σκιά των φόβων για ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων σε αμφότερες τις πλευρές του Ατλαντικού, η αμερικανική τραπεζική αρχή FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) ανακοίνωσε την εξαγορά της χρεοκοπημένης Silicon Valley Bank, από τη First Citizens.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας συνήψε συμφωνία αγοράς και ανάληψης υποχρεώσεων για «το σύνολο των καταθέσεων και των δανείων» της SVB, με τη συναλλαγή να καλύπτει 119 δισ. δολ. σε καταθέσεις και 72 δισ. δολ. ενεργητικών.

Περίπου 90 δισ. δολ. σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στην αναγκαστική διαχείριση για διάθεση από το FDIC, ενώ η ομοσπονδιακή Αρχή έλαβε επίσης δικαιώματα ανατίμησης μετοχών στην First Citizens αξίας έως και 500 εκατ. δολ.

«Τα 17 καταστήματα της SVB θα ανοίξουν ως First Citizens», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της FDIC, το εκτιμώμενο κόστος της χρεοκοπίας για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων ανέρχεται σε περίπου 20 δισ. δολ., αν και το ακριβές ύψος αναμένεται να καθοριστεί όταν τερματιστεί η αναγκαστική διαχείριση.

«Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με το FDIC που θα πρέπει να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της First Citizens, Φρανκ Χόλντινγκ Τζούνιορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...