181
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Reuters

Η FIFA απέρριψε αίτημα του Ζελένσκι να μιλήσει πριν τον τελικό του Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:26
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
|Reuters

Η FIFA απέρριψε αίτημα του Ζελένσκι να μιλήσει πριν τον τελικό του Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:26

Αρνητική ήταν η απάντηση της FIFA στο αίτημα του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να στείλει μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης πριν από τον τελικό του Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το CNN, επικαλούμενο πηγή, το αίτημα του Ζελένσκι να μοιραστεί μήνυμα ειρήνης πριν από την σέντρα του αγώνα Αργεντινή-Γαλλία απορρίφθηκε από την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το γραφείο του Ζελένσκι εξεπλάγη από την αρνητική απάντηση. Δεν είναι σαφές αν το μήνυμα του ουκρανού προέδρου θα ήταν ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο. Το CNN επικοινώνησε με τη FIFA για σχόλιο, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της διοργανώτριας αρχής του αθλήματος βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, πρόσθεσε η πηγή.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το αίτημα, αν και ανορθόδοξο, δεν προκαλεί έκπληξη. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, ανεξάρτητα από το θέμα τους, για να διατηρήσει τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας στραμμένα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι έχει εμφανιστεί μέσω βίντεο σε αρκετά γεγονότα, από τη σύνοδο κορυφής της G20 μέχρι τα Grammy και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...