204
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τρέχει στο Βερολίνο παρέα με τους σωματοφύλακές του, το 2016 | EPA/PAUL ZINKEN

Η Facebook δαπανά $24 εκατ. ετησίως για την προστασία του Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:31
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τρέχει στο Βερολίνο παρέα με τους σωματοφύλακές του, το 2016
|EPA/PAUL ZINKEN

Η Facebook δαπανά $24 εκατ. ετησίως για την προστασία του Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:31

Τα μέτρα προστασίας για τον Ζάκερμπεργκ και την οικογένειά του κοστίζουν 24 εκατομμύρια δολάρια στη Facebook.

Λόγω «αναγνωρισμένων συγκεκριμένων απειλών», το κόστος για την φύλαξη του ιδρυτή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 10,4 εκατ. δολάρια το 2020, σε σχέση με το 2019.

Με τα χρήματα αυτά, πληρώθηκαν οι σωματοφύλακες που τον ακολουθούν παντού, η ομάδα που προηγείται του ιδίου, όταν μετακινείται, η οπλισμένη φρουρά επί 24ώρου βάσεως στο σπίτι του, τα αλεξίσφαιρα τζάμια στο γραφείο του κ.ά.

Ακόμα, 1,8 εκατ. δολάρια κόστισαν τα ταξίδια του 36χρονου επιχειρηματία με ιδιωτικά τζετ. Ο Ζάκερμπεργκ ταξιδεύει συχνά για επαγγελματικούς λόγους και, λόγω αναγνωρισιμότητας, θεωρείται επικίνδυνο να χρησιμοποιεί τις πτήσεις της γραμμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Facebook, «είναι ταυτόσημος με την εταιρεία και, ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε αρνητική άποψη για την εταιρεία σχετίζεται άμεσα με τον ίδιο».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αύξηση στο κόστος της προστασίας του οφείλεται σε πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω πανδημίας, στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας την περίοδο των προεδρικών εκλογών και στην αύξηση του κόστους των σωματοφυλάκων του.

Ο Ζάκερμπεργκ είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 118 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας οφείλεται στο 13% των μετοχών της Facebook που έχει στην κατοχή του. Ο ετήσιος μισθός του ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ δεν δικαιούται μπόνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...