320
Η Κέλλυ Κοντογεώργη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» που μεταδίδεται από τον Κανάλι της Βουλής | Youtube

Η ΕΣΗΕΑ για την Κέλλυ Κοντογεώργη: Δεν είναι είδηση η δημοσιογραφία της «κλειδαρότρυπας»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 12:54
Η Κέλλυ Κοντογεώργη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» που μεταδίδεται από τον Κανάλι της Βουλής
|Youtube

Η ΕΣΗΕΑ για την Κέλλυ Κοντογεώργη: Δεν είναι είδηση η δημοσιογραφία της «κλειδαρότρυπας»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 12:54

Με επιστολή της, η Κέλλυ Κοντογεώργη – δημοσιογράφος-παρουσιάστρια στην καθημερινή εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής- ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για τον viral διασυρμό της -όπως κατήγγειλε- από μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου ως πρωταγωνίστρια «ροζ» σκανδάλου.

Στην επιστολή της, η δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια κακόγουστα σκηνοθετημένη παράσταση και για «ευθεία παραβίαση της ιδιωτικότητας, βλάβη της τιμής, κλονισμό της ηρεμίας του επαγγελματικού, οικογενειακού και ιδιωτικού βίου»,

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την βοήθεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ «σε μια στιγμή που προέχει η προσωπική και οικογενειακή μου ηρεμία» και την ώρα που όπως υπογράμμιζε, «από τον viral διασυρμό μου πλήττεται ανεπανόρθωτα η οικογενειακή ειρήνη των δυο ανήλικων παιδιών μου, η οικογένειά μου και η 26 χρόνων επαγγελματική μου πορεία».

Η ανταπόκριση του δ.σ. της Ενωσης Συντακτών ήταν άμεση καταδικάζοντας απερίφραστα τα δημοσιεύματα για την κυρία Κοντογεώργη και την απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από τους συντάκτες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η «κλειδαρότρυπα» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη σε συνέχεια της επιστολής της κυρίας Κοντογεώργη.

«Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο», σημειώνεται, «με αφορμή, ωστόσο, πρόσφατες αναφορές σε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, το δ.σ. της Ενωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών κλείνει με μία αναφορά στον Κώδικα Δεοντολογία του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος που προσβάλλουν κατάφωρα τέτοιου είδους δημοσιεύματα:

«Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β’ αναφέρει επί λέξει: “Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...