246
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει το «παρών» στην απονομή των βραβείων Μπότση | INTIMEnews

Η επιστολή Σαμαρά στη Βουλή για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν ανέφερε το όνομά της!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 11:57
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει το «παρών» στην απονομή των βραβείων Μπότση
|INTIMEnews

Η επιστολή Σαμαρά στη Βουλή για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν ανέφερε το όνομά της!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 11:57

Στην ιστορική ψηφοφορία της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (εδώ), ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να γνωστοποίησε με επιστολή του προς το Σώμα ότι αν ήταν παρών (σ.σ. απουσιάζει σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ) θα ψήφιζε υπέρ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, υπήρχε όμως μία μικρή –αλλά προφανώς στοχευμένη– λεπτομέρεια.

Οπως απουσίαζε από την κοινοβουλευτική διαδικασία ο κ. Σαμαράς, έτσι απουσίαζε και το όνομα της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από το κείμενο της επιστολής του.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, όπως γνωρίζετε βρίσκομαι στο εξωτερικό και με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ ότι αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε συγκεκριμένα στην επιστολή του ο βουλευτής Μεσσηνίας (όπως την ανέγνωσε στο Σώμα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας – ακούστε το στο βίντεο κάτω).

Συνεργάτες του πρώην προέδρου της ΝΔ είχαν εξηγήσει για την απουσία του ότι το οικογενειακό αυτό ταξίδι στις ΗΠΑ το είχε προγραμματίσει εδώ και έξι μήνες και δεν μπορούσε να το ακυρώσει.

Η Βουλή μάλιστα γνωστοποίησε ότι του χορήγησε σχετική άδεια από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Με τον τρόπο αυτό, θέλησαν να προλάβουν όσους «κακεντρεχείς» βιάστηκαν να μιλήσουν για δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού έναντι της επιλογής Μητσοτάκη στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Και αν η δήλωση προθεσης ψήφου υπέρ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου φάνταζε αρκετή για να θεωρηθεί λήξαν το θέμα, η διατύπωση που επελέγη από τον κ. Σαμαρά στο κείμενο της επιστολής του προς το κοινοβούλιο άναψε και πάλι την κουβέντα «περί δυσαρέσκειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...