302
Από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το νόμο για τις συγκεντρώσεις | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η στιγμή της «απελευθέρωσης» του μπαχαλάκια από τον «υπαστυνόμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 21:58
Από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το νόμο για τις συγκεντρώσεις
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η στιγμή της «απελευθέρωσης» του μπαχαλάκια από τον «υπαστυνόμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 21:58

Μετά τη σοβαρή  καταγγελία του σωματείου των ειδικών φρουρών για παρεμπόδιση σύλληψης ταραξία στα επεισόδια της Πέμπτης από απόσπασμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, συνάδελφό τους, η Κουμουνδούρου βγήκε να μιλήσει για ανυπόστατα και χυδαία ψέματα.

Η καταγγελία όμως ήταν σαφής: «αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης». Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο εν λόγω μπαχαλάκιας ανήκε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του μάλιστα το σωματείο διευκρίνισε ότι διαθέτει στον ένστολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ «το νομικό οπλοστάσιό του για την απόδοση τυχόν ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση», ενώ θέση για το ζήτημα πήρε και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την καταγγελία του ΣΕΦΕΑΑ «ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα». Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο αξιωματικός που -σύμφωνα με την καταγγελία- παρενέβη και απέτρεψε τη σύλληψη είχε διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια στελεχών του κόμματος.

«Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Όλα αυτά μέχρι πριν λίγο, όπου, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο έχει αποτυπωθεί μέρος από τη σκηνή που πυροδότησε την αντιπαράθεση.

Σ’ αυτό ο αστυνομικός με τα πολιτικά απεικονίζεται πράγματι εν μέσω γενικευμένης αναταραχής να παρεμβαίνει κατά τη στιγμή της προσαγωγής ενός διαδηλωτή.

Δεν προκύπτει πάντως με σαφήνεια ότι παρών στην επίμαχη σκηνή είναι κάποιο ιστορικό, αναγνωρίσιμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...