504
H Εμα Στόουν στην πρεμιέρα του «The Favourite» στη Βενετία | REUTERS/Tony Gentile

Η Εμα Στόουν στη… βρετανική αυλή του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 08:35
H Εμα Στόουν στην πρεμιέρα του «The Favourite» στη Βενετία
| REUTERS/Tony Gentile

Η Εμα Στόουν στη… βρετανική αυλή του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 08:35

Ήρεμη, όμορφη, με μια σέξι φωνή που βγάζει «γρέντζο», η Εμα Στόουν μίλησε στον απεσταλμένο της Corriere Della Sera στη Μόστρα για την νέα της ταινία, που πολλοί λένε πως είναι από τα απόλυτα φαβορί στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Η υπόθεση στο «The Favourite», που σκηνοθέτησε ο συμπατριώτης μας Γιώργος Λάνθιμος, έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στις αρχές του 18ου αιώνα και στην βρετανική αυλή μαίνεται ένας εσωτερικός πόλεμος κυριαρχίας κι επιβολής. Η Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει το θρόνο και η ερωμένη της, Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας παράλληλα να μην πάθει κάτι η υγεία της φιλάσθενης Βασίλισσας.

Οταν καταφτάνει στο παλάτι μία νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ (Έμα Στόουν), η Σάρα γοητεύεται και την παίρνει υπό την προστασία της. Ωστόσο, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των δυο γυναικών θα οδηγήσει σύντομα την Αμπιγκεϊλ να γίνει η νέα ευνοούμενη (εξ ου και ο τίτλος της ταινίας) της Βασίλισσας, αποδεικνύοντας πως η νεαρή υπηρέτρια, εκτός από όμορφη, είναι και εξαιρετικά φιλόδοξη.

Ο Λάνθιμος στα γυρίσματα της νέα του ταινίας μαζί με την Ρέιτσελ Βάις και την Ολίβια Κόλμαν
Η Εμα Στόουν ως Αμπιγκεϊλ στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» (Element Pictures/Scarlet Films)

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Στόουν, «οι δυο αυτές κυρίες, η Σάρα και η Αμπιγκεϊλ, υπήρξαν πραγματικά πρόσωπα της βρετανικής ιστορίας του 18ου αιώνα. Και η Αμπιγκεϊλ από την στιγμή που μπήκε στο παλάτι, ξεκίνησε μια λυσσασμένη μάχη εναντίον της Σάρα προκειμένου να γίνει αυτή η ευνοούμενη της εύθραυστης βασίλισσας. Ουσιαστικά, ο χαρακτήρας που υποδύομαι υπηρετεί το ίδιο της το είδωλο στον καθρέπτη –και κατόπιν το καταστρέφει».

Oπως επισημαίνει η νεαρή ηθοποιός, η πραγματική Αμπιγκεϊλ μπήκε στην βασιλική αυλή απένταρη και φτωχή, καθώς ο πατέρας της είχε χρεοκοπήσει κι εκείνη έπρεπε να εργαστεί. Με τους κατάλληλους χειρισμούς όμως και τις παρασκηνιακές ραδιουργίες της, η υπηρέτρια κατάφερε να γίνει απαραίτητη στη βασίλισσα.

«Κι όταν η Σάρα ενημερώνει την βασίλισσα πως η Αμπιγκεϊλ είναι μια «οχιά», η Άννα την ρωτά αν στην πραγματικότητα την ζηλεύει», τονίζει η Στόουν.

Μήπως λοιπόν η αντιπαλότητα μεταξύ Σάρα και Αμπιγκεϊλ θυμίζει τις εσωτερικές ίντριγκες στο Χόλιγουντ;

Η Στόουν απάντα καταφατικά, ενθυμούμενη όλες εκείνες τις εξευτελιστικές οντισιόν από τις οποίες έπρεπε να περάσει πριν φτάσει να παίξει σε ταινίες όπως το «La La Land».

H Εμα Στόουν στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (REUTERS/Tony Gentile)

Oσον αφορά στην συνεργασία της με τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον Γιώργο Λάνθιμο, η Στόουν σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως συμφωνεί με την άποψη του έλληνα σκηνοθέτη ότι η ταινία είναι κάτι σαν φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο, αλλά οι συνέπειες της έχουν άμεσο αντίκτυπο σε μια ολόκληρη χώρα.

«Ημουν η μόνη Αμερικανίδα σε ένα σχεδόν εξολοκλήρου βρετανικό cast, οπότε αποτέλεσε μια πρόκληση για μένα να καταφέρω να μιλήσω με την σωστή προφορά. Μια άλλη πρόκληση ήταν να καταφέρω να αναπνέω και να μιλώ φορώντας ένα τόσο βαρύ φόρεμα, όπως αυτά της εποχής εκείνης», καταλήγει η Στόουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...