271
Η Εμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος πριν από δύο χρόνια στα βραβεία BAFTA | Twitter / Emma Stone

Η Εμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος για γυρίσματα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 13:17
Η Εμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος πριν από δύο χρόνια στα βραβεία BAFTA
|Twitter / Emma Stone

Η Εμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος για γυρίσματα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 13:17

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Εμα Στόουν, με την οποία ο διάσημος σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, βρίσκονται στην Αθήνα για τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας. Tην έναρξη των γυρισμάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Εμα Στόουν και ο Νταμιέν Μπονάρ, θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάθεση της ΕΛΣ –η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη– στο πλαίσιο του προγράμματος της «The Artist on the Composer», το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Ο Λάνθιμος επιμελήθηκε τη φωτογράφιση του W Magazine με μοντέλο την Εμα Στόουν

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της Αννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Αγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα είναι η Ελένη Κοσσυφίδου, και executive producer η Rebecca Skinner-Superprime Films.

Την επιμέλεια του προγράμματος «The Artist on the Composer» έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Υπενθυμίζεται ότι η Εμα Στόουν πρωταγωνιστεί στην πολυβραβευμένη ταινία του Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη», αλλά και σε φωτογράφιση για το W Magazine που είχε επιμεληθεί ο έλληνας σκηνοθέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...