156
Ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μέλη της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης στο τελευταίο ταξίδι του στη Λιβύη τον περασμένο Απρίλιο | ΙΝΤΙΜΕnews

Η Ελλάδα στην «επόμενη ημέρα» της Λιβύης: ανοίγει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2021, 09:17
Ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μέλη της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης στο τελευταίο ταξίδι του στη Λιβύη τον περασμένο Απρίλιο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η Ελλάδα στην «επόμενη ημέρα» της Λιβύης: ανοίγει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2021, 09:17

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη, του πρώτο ελληνικό προξενείο που θα λειτουργήσει στην πόλη της ανατολικής Λιβύης.

Στα εγκαίνια θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, επικεφαλής πολυμελούς αποστολής.  Νέος γενικός πρόξενος αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ρακίνας.

Στην αποστολή συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, καθώς επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αντιπρόεδρός της, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και σήμερα του προξενείου στη Βεγγάζη, η Ελλάδα “δηλώνει παρούσα” στην επόμενη ημέρα της Λιβύης και καταδεικνύει την επιθυμία της να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμησή της και να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις της.

 

«Θα διαμορφωθούν δύο ισχυροί βραχίονες για να γεφυρώσουν τις όποιες αποκλίσεις υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και να οικοδομήσουν νέους δεσμούς συνεργασίας και κοινής προόδου», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή της επίσημης επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, στις αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News