331
Ο Ντρέικ (αριστερά) με τον DJ Κάλιντ: Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί σε πολλές επιτυχίες, όπως το «Greece» | Billboard twitter

Η «Ελλάδα» έστειλε τον Ντρέικ στην κορυφή των charts, πάνω από Μαντόνα και Beatles

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 18:02
Ο Ντρέικ (αριστερά) με τον DJ Κάλιντ: Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί σε πολλές επιτυχίες, όπως το «Greece»
|Billboard twitter

Η «Ελλάδα» έστειλε τον Ντρέικ στην κορυφή των charts, πάνω από Μαντόνα και Beatles

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 18:02

Με την κυκλοφορία των δύο τελευταίων τραγουδιών του, «Greece» και «Popstar» ο Ντρέικ έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε η Μαντόνα εδώ και 18 χρόνια για τα περισσότερα τραγούδια που εμφανίστηκαν στο Τοp 10 των αμερικανικών charts.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο καναδός καλλιτέχνης της ραπ και της R&B ισοβαθμούσε στην κορυφή με τη βασίλισσα της ποπ, όμως οι δύο τελευταίες επιτυχίες του, στις οποίες συνεργάστηκε, για άλλη μία φορά, με τον μουσικό παραγωγό DJ Κάλιντ, έφεραν τον συνολικό αριθμό των τραγουδιών του στο Τop 10 στο 40.

Στο «Greece», ο Ντρέικ υπόσχεται στο ταίρι του ένα ταξίδι στην Ελλάδα και μία γεύση της ωραίας και πλουσιοπάροχης ζωής, ενώ το βίντεο απεικονίζει μία κουκουβάγια –το σύμβολο που απεικονίζεται στο λογότυπό του και έχει συνδεθεί με τον καλλιτέχνη– να πετά πάνω από ένα ελληνικό νησί.

Κάπως έτσι, η χώρα μας εξασφάλισε μία δόση διαφήμισης από τον πιο διάσημο εκπρόσωπο του πιο επιτυχημένου –πλέον– είδους μουσικής. Οχι κι άσχημα!

Τον Μάρτιο, ο καναδός σταρ έσπασε και το αντίστοιχο ρεκόρ για τραγούδια στο αμερικανικό Τοp 100, με 224 επιτυχίες.

Ο Ντρέικ έγινε γνωστός ως έφηβος, για τον ρόλο του στη σειρά του MTV «Degrassi: The next generation», με τη μουσική καριέρα του να απογειώνεται το 2009, όταν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στα charts με το «Best I Ever Had»

Από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω, σμιλεύοντας τον ήχο της εμπορικής hip-hop και R&B και κάνοντας ιδιαίτερα κερδοφόρες συνεργασίες με άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Ριάνα.

Από την άλλη, όπως αναφέρει ο Guardian, η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Μαντόνα ήρθε το 1983, τρία χρόνια πριν γεννηθεί ο ανταγωνιστής της, με το «Lucky star».

Φυσικά, ακολούθησαν δεκαετίες μεγάλων επιτυχιών, που όμως έχουν γίνει πιο σπάνιες τα τελευταία χρόνια. Παρότι οι δύο τελευταίοι δίσκοι της, από εμπορικής απόψεως, δεν τα πήγαν άσχημα, κανένα τραγούδι τους δεν κατάφερε να γίνει «χιτ» και όπως όλα δείχνουν, έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο προσκήνιο, το άστρο της Μαντόνα έχει αρχίσει να δύει.

Ακούστε το «Greece» εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...