351
|

Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα για τους σέρβους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2020, 16:41

Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα για τους σέρβους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2020, 16:41

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα σε όλους τους εισερχόμενους από τη βαλκανική χώρα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της κυβέρνησης, αποφασίστηκε η αναστολή πρόσβασης των υπηκόων Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, με μόνη εξαίρεση τους ουσιώδεις λόγους διέλευσης.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», σημειώνει σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας  Ιβιτσα Ντάτσιτς, γνωστοποίησε ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης και από τις έξι η ώρα το πρωί η κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.

«Το γραφείο του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ο Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν, ενώ ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί σέρβοι τουρίστες».

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία ήταν μία από τις 14 τρίτες χώρες των οποίων οι πολίτες  μπορούσαν να εισέρχονται στην ΕΕ από την Τετάρτη 1 Ιουλίου.