387
Το λευκό ΙΧ της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια | «Εφημερίδα των Συντακτών»

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στην «Εφ.Συν.»: Ανυπόστατες οι καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 13:36
Το λευκό ΙΧ της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια
|«Εφημερίδα των Συντακτών»

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στην «Εφ.Συν.»: Ανυπόστατες οι καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 13:36

Η Ελληνική Αστυνομία δεν άφησε αναπάντητο το μπαράζ δημοσιευμάτων από την «Εφημερίδα των Συντακτών» περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών μέσω «κοριών» γεωεντοπισμού, αλλά και το περιστατικό με αυτοκίνητο της Ασφάλειας έξω από τα γραφεία συλλογικότητας στα Εξάρχεια.

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισε «εντελώς ανυπόστατες» τις  καταγγελίες της εφημερίδας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα.

Οσο για το περιστατικό στην περιοχή των Εξαρχείων που περιγράφει σε εκτενές της δημοσίευμα η «Εφ. Συν.», διευκρινίζεται ότι το λευκό αυτοκίνητο μάρκας, VW Polo, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας στα Εξάρχεια.

«Σε ολιγόλεπτη στάση του για να επιτηρηθούν γεγονότα στην Πλατεία προσήλθαν πολίτες οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιές. Το αυτοκίνητο συνέχισε, με την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) την υπηρεσία του» και «για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου.

Σε διαδοχικά της δημοσιεύματα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», επικαλείτο μαρτυρίες διαδηλωτών και ατόμων που δραστηριοποιούνται πολιτικά, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν συσκευές εντοπισμού GPS κολλημένες στα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, πίσω από την τοποθέτηση των «κοριών» γεωεντοπισμού βρίσκεται η Ασφάλεια.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών της η «Εφ.Συν.» περιγράφει επίσης περιστατικό με τον εντοπισμό αυτοκινήτου μάρκας Volkswagen Polo, λευκού χρώματος, στα Εξάρχεια τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη πρωί, επί της οδού Αραχώβης μεταξύ Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής, στο οποίο ήταν τοποθετημένη μικροκάμερα παρακολούθησης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με το που εντοπίστηκε το λευκό ΙΧ στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και λίγα λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από δύο άτομα με πολιτικά, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Από τον ασύρματο της Αστυνομίας ακούστηκε «το αυτοκίνητο είναι υπηρεσιακό. Πάρτε το από εκεί», υποστηρίζει η εφημερίδα (κάτι που επιβεβαίωσε στην ανακοίνωση της και η ΕΛ.ΑΣ.) στο δημοσίευμά της, που έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για μία νέα επίθεση στην κυβέρνηση.

Στη σχετική ανακοίνωση η Κουμουνδούρου καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει αν καλύπτει πολιτικά και υπηρεσιακά την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση σε πολίτες, καθώς και «αν θα κάνει κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...