387
Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου δέχθηκε ομοβροντία «πυρών» από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής | ΙΝΤΙΜΕnews

Οργή συνηγόρων: «Η εισαγγελέας Οικονόμου δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 14:05
Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου δέχθηκε ομοβροντία «πυρών» από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οργή συνηγόρων: «Η εισαγγελέας Οικονόμου δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 14:05

Πρώτα εισηγήθηκε υπέρ της αθώωσής τους (εδώ) για την κατηγορία της διεύθυνσης ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τώρα πρότεινε να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους (εδώ) μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή τους. Με την πρότασή της για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, προκάλεσε ξανά την οργή των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι έφθασε στο σημείο να μην κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Λέει ψέματα προς το δικαστήριο»

 «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των αιγύπτιων αλιέων.

«Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Οταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει», παρατήρησε ειρωνικά για όσα είπε αναπτύσσοντας την πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός.

«Κίνδυνος για τη δημοκρατία»

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, δικηγόρος του ΠΑΜΕ, δήλωσε αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση για τη Χρυσή Αυγή:

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρότασή της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις, παρ’ όλο που καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού.

»Αν δοθεί αναστολή, κινδυνεύει η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

»Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα». 

«Η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι»

«Τώρα που η δική τελειώνει, η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν», σημείωσε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

«Ομως δεν αναμασά μόνο τα νομικά, αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών», επεσήμανε. «Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους».

«Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.