445
φωτογραφία της κυρίας Δούρου με τον Αλέξη Τσίπρας και τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι αιχμές στις δηλώσεις της είχαν αμφότερους ως αποδέκτες | INTIMEnews

Η Δούρου «καρφώνει» τον Τσίπρα: Καλό το 31% αλλά μην γίνει και κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 16:04
φωτογραφία της κυρίας Δούρου με τον Αλέξη Τσίπρας και τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι αιχμές στις δηλώσεις της είχαν αμφότερους ως αποδέκτες
|INTIMEnews

Η Δούρου «καρφώνει» τον Τσίπρα: Καλό το 31% αλλά μην γίνει και κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 16:04

Παρά την ήττα της 7ης Ιουλίου από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και την απώλεια της εξουσίας, στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν γρήγορα το αφήγημα  στο οποίο θα στήριζαν τη θετική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος -μαζί τους βεβαίως και ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας- δεν κουράζονταν να επαναλαμβάνουν ότι «μπορεί να χάσαμε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελεί τον κύριο εκφραστή της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας». 

Το 31% άλλωστε ήταν ένα ποσοστό το οποίο αυτομάτως μεταφράστηκε ως «συγκράτηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ» και βάση της «επανεκκίνησης» για τον επιχειρούμενο μετασχηματισμό του σε ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Διαφορετική ωστόσο ήταν η αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος από την απερχόμενη περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, που έδειξε να μην συμμερίζεται και τόσο το αφήγημα των συντρόφων της στη Κουμουνδούρου.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 η κυρία Δούρου σημείωσε με δηκτικά πως ναι μεν το εκλογικό ποσοστό που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, είναι σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα αίτια της ήττας. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει αυτοκριτική στο εσωτερικό του κόμματος.

 «Πρέπει να ανασυνταχθούμε πολύ γρήγορα», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει. «Πήραμε μια “χρεοκοπημένη χώρα “τεμπέληδων” και παραδώσαμε μια χώρα με παρακαταθήκη τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κοινωνικό μέτωπο και αυτό αποτυπώθηκε. Επειδή πολλά στελέχη ανέλαβαν ρόλο κυβερνητικό, το κόμμα έμεινε μόνο του, αμήχανο και με έλλειψη ενημέρωσης», σε ένα ακόμα «καρφί» για την ηγεσία (συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη).

Οι δηλώσεις αυτές από την Ρένα Δούρου έρχονται σε μία συγκυρία όπου βλέπει προς μεγάλη της απογοήτευση να μένει εκτός ηγετικής ομάδας και αυτό παρά το μπαράζ επιθέσεων που -όπως σημείωναν συνεργάτες της- έχει δεχθεί «στο όνομα της κυβέρνησης» από τους αντιπάλους της.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι το όνομα της κυρίας Δούρου απουσιάζει από όλα ρεπορτάζ του φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα ηγετική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντίθετα φαβορί για το νέο διευθυντήριο του κόμματος αποτελούν στελέχη της λεγόμενης νέα γενιάς όπως πχ η Εφη Αχτσιόγλου (η συνεχής προβολή της οποίας, έχει ενοχλήσει αρκετούς μέσα στην Κουμουνδούρου), ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, o Kώστας Ζαχαριάδης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και οι newcomers Αναστασία Γκαρά, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Μάριος Κάτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Μπουρνούς, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης.

Τέλος, ως μέλη της νέας ηγετικής ομάδας θεωρούνται ήδη και οι πασογενείς Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Θάνος Μωραΐτης, με  την κυρία Δούρου όπως φαίνεται, «να μένει στην απ’ έξω», όπως χαρκακτηριστικά έλεγαν κομματικές πηγές (και παρά το επίσης πασοκικό παρελθόν της).

Εξού και η ηχηρή διαφοροποίησή της ως προς την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με την αιχμή περί κολυμβήθρας του Σιλωάμ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...