366
H Δόμνα Μιχαηλίδου στο βήμα της Βουλής. Η δήλωσή της για τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη «γιάφκα» της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων | SOOC

Η Δόμνα Μιχαηλίδου συνδέει τα «ευρήματα» της ΑΣΟΕΕ με τα όπλα της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:27
H Δόμνα Μιχαηλίδου στο βήμα της Βουλής. Η δήλωσή της για τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη «γιάφκα» της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων
|SOOC

Η Δόμνα Μιχαηλίδου συνδέει τα «ευρήματα» της ΑΣΟΕΕ με τα όπλα της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:27

Μια ατυχής δήλωση; Ή μια άτσαλη σύνδεση των φοιτητών, ή έστω εκείνων των στοιχείων που λυμαίνονταν έως τώρα την ΑΣΟΕΕ με την τρομοκρατία; Σε κάθε περίπτωση η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), προκάλεσε και πάλι αίσθηση με μια δημόσια τοποθέτησή της –είχε προηγηθεί η «αστοχία» με τη σύνδεση του Επους του ’40 με τον εθελοντισμό σε ανάρτησή της στο Facebook την 28η Οκτωβρίου.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η κυρία Μιχαηλίδου φάνηκε να συνδέει τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ με τα όπλα του πολέμου της Συρίας.

«Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε.

» Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό…», ήταν κατά λέξη η τοποθέτηση της υφυπουργού στον ραδιοσταθμό «Flash 99.4».

Η οποία τοποθέτηση προκάλεσε έναν ακόμη καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να καταγγείλει την κυρία Μιχαηλίδου ότι κατασυκοφαντεί το φοιτητικό κίνημα συνδέοντας τα πανεπιστήμια με τις γιάφκες των τρομοκρατών και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Η Ολγα Γεροβασίλη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον Αlpha ότι τέτοιες δηλώσεις «δημιουργούν κλίμα».

Η αλήθεια είναι ότι στην πρώην ΑΣΟΕΕ, κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Κυριακή (εδώ) βρέθηκαν μόνο κοντάρια, κράνη, μάσκες και μπουκάλια θεωρητικά για μολότοφ –το οπλοστάσιο των μπαχαλάκηδων δηλαδή– αλλά όχι όπλα που χρησιμοποιούνται στην εμπόλεμη ζώνη τη Συρία. Σε άλλη έρευνα σε γιάφκα τρομοκρατών στον Χολαργό το περασμένο Σάββατο είχαν όντως βρεθεί καλάσνικοφ και άλλος βαρύς οπλισμός (εδώ).

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έκανε λόγο για «διασταλτική ερμηνεία των πραγμάτων» από την κυρία Μιχαηλίδου, η οποία συνέδεσε «αλληλένδετα» πράγματα –υιοθετεί δηλαδή και αυτός τη θεωρία ότι η ανομία στα ΑΕΙ συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε η δήλωση της κυρίας Μιχαηλίδου να χαρακτηριστεί «τραβηγμένη και ατυχής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...