252
Η κοινότητα που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία στην Καλιφόρνια, στην κοιλάδα Κοατσέλα | The Times

Η Disney χτίζει πόλεις για όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία της

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 20:00
Η κοινότητα που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία στην Καλιφόρνια, στην κοιλάδα Κοατσέλα
|The Times

Η Disney χτίζει πόλεις για όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία της

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 20:00

Κοινότητες ολόκληρες πρόκειται να κατασκευάσει η Disney για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του «πιο χαρούμενου μέρους στη Γη», όπως είναι το σλόγκαν της.

Ενα συγκρότημα με 1.900 κατοικίες θα χτιστεί στην Καλιφόρνια, στην κοιλάδα Κοατσέλα, κοντά στην οποία ζούσε και ο ίδιος ο Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Τα σχέδια, όπως γράφουν οι Times, παρουσιάζουν μονοκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών γύρω από μια τεχνητή λιμνοθάλασσα περίπου 100 στρεμμάτων, φτιαγμένη με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Θα υπάρχει ακόμη και ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη, καταστήματα, αλλά και γειτονιές για τους άνω των 55 ετών.

Η μικρή αυτή πόλη θα είναι εν μέρει ανοιχτή στο κοινό (τα καταστήματα, τα εστιατόρια και η «παραλία») ενώ θα έχει και υπαλλήλους για μαθήματα μαγειρικής μέχρι και ζωντανή διασκέδαση.

Οι τιμές των κατοικιών θα οριστούν από τον κατασκευαστή, ανάλογα με τις τάσεις της αγοράς. Η Disney δεν ανακοίνωσε πότε θα μπορούν οι υποψήφιοι αγοραστές να δεσμεύουν τις κατοικίες ούτε το κόστος του εγχειρήματος.

Η εταιρεία παρουσιάζει τις πόλεις σαν έναν τρόπο να επεκτείνει τη διασκέδαση πέρα από τα θεματικά πάρκα. Αναζητεί μάλιστα και άλλα σημεία στα οποία θα κατασκευάσει πόλεις, οι οποίες δεν θα σχετίζονται με τα πάρκα της, αλλά περισσότερο με την ιστορία του τόπου όπου θα βρίσκονται.

Ηδη πάντως η εταιρεία έχει μια περίκλειστη κοινότητα (gated community) στη Φλόριντα. Τη δεκαετία του 1990 κατασκεύασε άλλη μια κοντά στο Ορλάντο. Στην τελευταία, το 92% του πληθυσμού των 11.000 κατοίκων είναι λευκοί, αντίθετα από τον μεικτό πληθυσμό των γύρω περιοχών. Η κοινότητα πουλήθηκε το 2004, αργότερα όμως άρχισαν να αναφέρονται προβλήματα όπως στέγες που στάζουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...