363
Η Δέσποινα Μοιραράκη ποζάρει μπροστά στα χαλιά της | Facebook

Η Δέσποινα Μοιραράκη ξεσπά μετά τα πρωτοσέλιδα: «Δεν πτώχευσα!»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 13:03
Η Δέσποινα Μοιραράκη ποζάρει μπροστά στα χαλιά της
|Facebook

Η Δέσποινα Μοιραράκη ξεσπά μετά τα πρωτοσέλιδα: «Δεν πτώχευσα!»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 13:03

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην αγορά και έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο. Η γνωστή από τις τηλεπωλήσεις χαλιών, Δέσποινα Μοιραράκη, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης υπό το βάρος των χρεών της στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα η επιχειρηματίας υπέβαλε δήλωση παύσης πληρωμών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας,  ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρείας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο «Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε.»

Στο σχετικό έγγραφο ανέφερε συγκεκριμένα ότι αδυνατεί να εκπληρώσει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της. Παρά ταύτα, την ημέρα της συζήτησης της αίτησης στο δικαστήριο, ζήτησε αναβολή προκειμένου όπως είπε, να της δοθεί η δυνατότητα να έρθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες.

Στο μεταξύ, η είδηση για την πτώχευση της «βασίλισσας των χαλιών» είχε γίνει πρωτοσέλιδο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

«Καμία πτωχευτική απόφαση σε βάρος της επιχείρησής μου»

«Ως επιχειρηματίας έχω ένα θέμα με μία τράπεζα. Καταθέσαμε μια αίτηση πτώχευσης, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ. Είχε προσδιοριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου και ματαιώθηκε. Με την τράπεζα έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία και πρέπει να σας πω μεγαλοφώνως ότι δεν υπάρχει καμία και δεν πρόκειται να βγει καμία πτωχευτική απόφαση για την επιχείρησή μου», διευκρίνισε η κυρία Μοιραράκη σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Αlpha.

Τα έβαλε μάλιστα με τη δημοσιογράφο που τόλμησε να αποκαλύψει την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας για την επιχείρησή της:

«Οφειλε να με πάρει ένα τηλέφωνο να της δώσω όλα τα στοιχεία και μετά να γράψει αυτό το κακόβουλο άρθρο και να μη σκυλεύεται ο αγώνας μιας επιχειρηματία που έχει αρχίσει από το μηδέν μέχρι σήμερα», τόνισε με αγανάκτηση. Και εξήγησε πως η αίτηση πτώχευσης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας επιχειρηματικός ελιγμός προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με την τράπεζα.

Όπως έκανε  γνωστό, η συμφωνία επετεύχθη, με τη σχετική απόφαση να βγαίνει την προηγούμενη εβδομάδα, και «όλα ρέουν κανονικά». Οπότε «ματαιώνεται η πτώχευση. Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός! Ματαιώθηκε!» φώναζε με το γνωστό χειμαρρώδες στυλ της (δείτε το βίντεο κάτω).

«Θα κάνω μήνυση γιατί όφειλε η δημοσιογράφος να με πάρει ένα τηλέφωνο και να με ρωτήσει. Τρελάθηκα! Έτρεχα σαν τρελή να πάρω την εφημερίδα! Είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε κλείνοντας την παρέμβασή της για το πρωτοσέλιδο περί πτώχευσης της εταιρείας της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...