316
Οικογένειες Δανών κάνουν βόλτα σε πάρκο της Κοπεγχάγης | Reuters

Η Δανία ανοίγει τα σύνορά της για τα ζευγάρια και προκαλεί συζητήσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 21:25
Οικογένειες Δανών κάνουν βόλτα σε πάρκο της Κοπεγχάγης
|Reuters

Η Δανία ανοίγει τα σύνορά της για τα ζευγάρια και προκαλεί συζητήσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 21:25

Η Δανία χαλάρωσε τα μέτρα στα σύνορά της με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, κάτι που επιτρέπει στα ζευγάρια που είχαν χωριστεί- λόγω των περιορισμών- να ξανασυναντηθούν.

Αρκεί αυτά με την σειρά τους να προσκομίσουν τις απαραίτητες… αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την μεταξύ τους σχέση.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το Reuters, τα ζευγάρια τα οποία είχαν μείνει χωριστά λόγω των κλειστών συνόρων- επειδή μένουν σε διαφορετικές χώρες- θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σχέση για τουλάχιστον έξι μήνες.

Όμως, αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από βουλευτές, που μίλησαν για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Έπειτα από τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και ανακοίνωσε ότι εντός λίγων ημερών, άνθρωποι εκτός της χώρας που έχουν σχέση με κάποιον που ζει στη Δανία θα μπορούν να περάσουν τα σύνορα με μια γραπτή δήλωση.

«Αν λες ότι έχεις σχέση και το δηλώσεις γραπτώς, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ Χέκεραπ.

Όμως, προς το παρόν, τα ζευγάρια θα πρέπει να δείξουν μηνύματα που έχουν ανταλλάξει, προσωπικές φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες για τον ή την σύντροφό τους, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη Δευτέρα η αστυνομία.

«Μπορούν να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία ή μια ερωτική επιστολή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στον σύντροφο είναι στην κρίση του αστυνομικού», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Άλαν Ντάλαγκερ Κλάουσεν.

«Ποτέ δεν έχω ακούσει για χώρα που απαιτείται να δείξεις προσωπικά μηνύματα ή φωτογραφίες του συντρόφου για να μπεις. Θα αφήσουμε τα ζευγάρια να ειδωθούν ξανά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε και από τα δικαιώματά μας στην ιδιωτικότητα και το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών», έγραψε στο Twitter ο Κρίστιαν Χέγκααρντ, βουλευτής του Κοινωνικού-Φιλελεύθερου κόμματος.

Η Δανία είχε κλείσει στις 14 Μαρτίου τα σύνορά της για όσους δεν είναι πολίτες της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Από τότε, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου εικόνες ζευγαριών που συναντιόντουσαν στη μεθοριακή γραμμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...