258
Η εταιρεία BlackRock ιδρύθηκε από τον Λάρι Φινκ το 1988 | Reuters

Η BlackRock αγοράζει την… Μέριλιν και τον Ελβις

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 21:26
Η εταιρεία BlackRock ιδρύθηκε από τον Λάρι Φινκ το 1988
|Reuters

Η BlackRock αγοράζει την… Μέριλιν και τον Ελβις

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 21:26

Θρυλικά ονόματα-μπράντες όπως τον Μοχάμεντ Αλι, την Μέριλιν Μονρόε και τον Ελβις Πρίσλεϊ αλλά και τον γνωστό μπασκετμπολίστα Σακίλ Ο’Νιλ, καθώς και το περιοδικό Sports Illustrated ή την μάρκα γυναικείων αξεσουάρ Juicy Couture, πλέον θα εκμεταλλεύεται για εμπορικούς σκοπούς η γιγαντιαία αμερικανική επενδυτική εταιρεία BlackRock.

Το ταμείο ιδιωτικών επενδύσεων της BlackRock πραγματοποίησε την πρώτη του συμφωνία, καθώς το ταμείο Long-Term Private Capital της εταιρείας έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Authentic Brands Group.

«Το ταμείο και οι θυγατρικές του εταιρείες επένδυσαν 875 εκατομμύρια δολάρια [σ.σ: πάνω από 782 εκατ. ευρώ]», δήλωσε ο Αντρέ Μπουρμπονέ, επικεφαλής του Long-Term Private Capital.

«Η συμφωνία αποτιμά την Authentic Brands σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους», αναφέρει το Bloomberg.

Το Authentic Brands, που ιδρύθηκε το 2010, αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται εμπορικά μάρκες σε τομείς όπως η ψυχαγωγία και η μόδα, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 50 brands.

Ποια είναι η BlackRock

Η εταιρεία BlackRock, που ίδρυσε ο Λάρι Φινκ το 1988, μέσα σε μόλις 30 χρόνια έγινε ο πιο μεγάλος επενδυτής στον κόσμο.

Διαχειρίζεται 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό των πελατών της ενώ συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με δικαιώματα ψήφου σε 17.000 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Apple, Microsoft, Google, Bayer Monsanto, HSBC, Deutsche Bank, British American Tobacco, Nestlé, Shell, BP.

Μαζί με τους διαχειριστές κεφαλαίων Vanguard και State Street αποτελούν τον μεγαλύτερο μέτοχο στο 88% του δείκτη S&P 500, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, επεξεργάζεται δεδομένα σχετικά με κεφάλαια ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό 30.000 επενδυτικών χαρτοφυλακίων σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας Aladdin η οποία πραγματοποιεί 250.000 εμπορικές συναλλαγές τη μέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...