208
Εργοστάσιο της Pfizer-BioNtech για την παραγωγή παιδιατρικού εμβολίου mRNA για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου) | Pfizer/Handout via REUTERS

Η BioNTech ανοίγει εργοστάσια παραγωγής mRNA στην Αφρική

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 15:40
Εργοστάσιο της Pfizer-BioNtech για την παραγωγή παιδιατρικού εμβολίου mRNA για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου)
|Pfizer/Handout via REUTERS

Η BioNTech ανοίγει εργοστάσια παραγωγής mRNA στην Αφρική

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 15:40

Σε συμφωνία συνεργασίας με τις κυβερνήσεις της Ρουάντα και της Σενεγάλης προχώρησε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, προκειμένου να δημιουργήσει μονάδες παραγωγής εμβολίων mRNA στην Αφρική. Η BioNTech είναι η εταιρεία που δημιούργησε το πρώτο mRNA εμβόλιο στην Ιστορία, σε συνεργασία με τη Pfizer.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε από την κυβέρνηση της Ρουάντα και το Ινστιτούτο Paster de Dakar στη Σενεγάλη, χαιρετίστηκε ως ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την παραγωγή εμβολίων «για Αφρικανούς, από τους Αφρικανούς στην Αφρική», όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργοστασιακή μονάδα, αναμένεται ότι θα μπορεί να παράγει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, καθώς και πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή 50 εκατομμυρίων δόσεων διαφόρων εμβολίων ετησίως.

Η BioNTech ανέφερε ότι αρχικά θα στελεχώσει η ίδια και θα διευθύνει τη μονάδα παραγωγής, αλλά πρόσθεσε ότι σχεδιάζει στη συνέχεια να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και την τεχνογνωσία σε τοπικούς εταίρους.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά εμβολιασμών για τον κορονοϊό στην Αφρική είναι εξαιρετικά χαμηλά, όπου λιγότερο από το 5% του πληθυσμού σε ολόκληρη την ήπειρο είχε εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, η μετοχή της BioNTech κατέγραψε κέρδη 2,7%, ενώ από την αρχή του έτους γράφει άνοδο πάνω από 260%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...