246
Την τουρκική ενόχληση προκάλεσαν οι δραστηριότητες του «Nautical GEO» στην κυπριακή ΑΟΖ και την περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Το ερευνητικό πλοίο βρίσκεται από την Παρασκευή και πάλι στο οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ |

Η Αθήνα απάντησε στις απειλές των Τούρκων για την υφαλοκρηπίδα – Στην κυπριακή ΑΟΖ ξανά το «Nautical Geo»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 10:15
Την τουρκική ενόχληση προκάλεσαν οι δραστηριότητες του «Nautical GEO» στην κυπριακή ΑΟΖ και την περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Το ερευνητικό πλοίο βρίσκεται από την Παρασκευή και πάλι στο οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ
|

Η Αθήνα απάντησε στις απειλές των Τούρκων για την υφαλοκρηπίδα – Στην κυπριακή ΑΟΖ ξανά το «Nautical Geo»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 10:15

«Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις». Με τη φράση αυτή ήρθε η απάντηση της Αθήνας, μέσω διπλωματικών πηγών –και όχι επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών– στα όσα προκλητικά ανέφερε την Πέμπτη (εδώ) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί παραβίασης της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και όξυνσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματά της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο, παρατήρησαν στο σχόλιό τους διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η χώρα μας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων μας και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα τον σεβασμό του διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξαν, απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις.

Παρά τις τουρκικές απειλές για δυναμική απάντηση στις «προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, το ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo» βρίσκεται και πάλι στο οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να πραγματοποιήσει βυθολογικές έρευνες έπειτα από σχετική NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το ερευνητικό πλοίο κατευθύνθηκε νότια της Κύπρου στο οικόπεδο 1, στη θαλάσσια περιοχή κάτωθεν της Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...