692
Ο σικελός τράπερ Νίκο Παντέτα πίσω από τα σίδερα της φυλακής | Facebook

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να με πιάσει» τραγουδούσε ιταλός τράπερ, αλλά τελικά… τον έπιασε

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2022, 11:46
Ο σικελός τράπερ Νίκο Παντέτα πίσω από τα σίδερα της φυλακής
|Facebook

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να με πιάσει» τραγουδούσε ιταλός τράπερ, αλλά τελικά… τον έπιασε

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2022, 11:46

Η καριέρα του ιταλού τράπερ Νίκο Παντέτα, που στους στίχους του δόξαζε τη ζωή των γκάνγκστερ, διεκόπη απότομα όταν συνελήφθη από την Αστυνομία. Αυτό ίσως να μην αποτελούσε πρωτότυπη ή ενδιαφέρουσα είδηση αν ο τραγουδιστής δεν είχε το θράσος να λέει δημόσια ότι το πρώτο του CD κυκλοφόρησε με χρήματα που έβγαλε από ληστεία.

Και όχι μόνον αυτό: στο τραγούδι του που έγινε καλοκαιρινός «ύμνος» στην Ιταλία, οι στίχοι λένε: «Αστυνομικέ, αστυνομικέ, δεν μπορείς να με πιάσεις» – κάτι που, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε ευσεβή πόθο του Παντέτα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε 38 εκατ. προβολές στο YouTube και ο δίσκος με τίτλο «Pistole nella Fendi» («Πιστόλια στο Fendi») περιέχει μουσικά κομμάτια στα οποία ο καλλιτέχνης διατυμπανίζει την περιφρόνησή του απέναντι στον Νόμο, γράφουν οι Times.

Ο Παντέτα, ο οποίος είναι ανιψιός του Τούρι Καπέλο, αρχηγού της σικελικής Μαφίας, έχει προκαλέσει διάφορες διαμάχες, υποστηρίζοντας ότι ο θείος του αποτέλεσε την έμπνευση για τα τραγούδια του και ότι εκείνος, μέσα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου εκτίει την ποινή του, τού πρότεινε τους στίχους του επίμαχου τραγουδιού.

Μετά την παραδοχή τού τράπερ ότι κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με χρήματα από ληστεία, οι Αρχές της Ρώμης απαγόρευσαν μια συναυλία που είχε οργανώσει όταν η δημοτικότητά του «χτυπούσε» ακόμη κόκκινο.

Τελικά, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Μέσω των social media διαμήνυσε στους θαυμαστές του ότι θα παραμείνει με το κεφάλι ψηλά, ότι έχει αλλάξει και θα πληρώσει για το παρελθόν του, προσθέτοντας: «Θα σταματήσω να κρύβομαι από τις ευθύνες μου και την Αστυνομία».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NIKO PANDETTA ?⭐️ (@nikopandetta)

Οι Times ρώτησαν τον αστυνομικό που τον συνέλαβε αν τελικά, μέσω των στίχων του, ο τραγουδιστής έστειλε λάθος μήνυμα στους νεαρούς Ιταλούς, αφού τελικά συνελήφθη. «Ολοι οι στίχοι είναι νόμιμοι, το σημαντικό είναι να μένουν στα τραγούδια», απάντησε. «Αν γίνει αντιληπτή παράνομη συμπεριφορά, εμείς  πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο σικελός καλλιτέχνης ανήκει σε μια νέα γενιά ιταλών τράπερ που στα τραγούδια τους καυχιούνται για τους δεσμούς τους με συμμορίες και με το οργανωμένο έγκλημα. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Νίκο Παντέτα.

Μέσα από τα τραγούδια του, ο Νίκο Πατέντα διατυμπανίζει την περιφρόνησή του απέναντι στον Νόμο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...