220
Το έργο της Ανι Λένοξ που θα κοσμήσει την κάρτα της Νίκολα Στέρτζον για το 2019 | The Scottish Government

Η Ανι Λένοξ σχεδιάζει την χριστουγεννιάτικη κάρτα της πρωθυπουργού της Σκωτίας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 15:27
Το έργο της Ανι Λένοξ που θα κοσμήσει την κάρτα της Νίκολα Στέρτζον για το 2019
|The Scottish Government

Η Ανι Λένοξ σχεδιάζει την χριστουγεννιάτικη κάρτα της πρωθυπουργού της Σκωτίας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 15:27

Ενα έργο τέχνης της τραγουδίστριας Ανι Λένοξ με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη αναμένεται να κοσμήσει την χριστουγεννιάτικη κάρτα της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Στον πίνακα ζωγραφικής που αναμένεται να βγει σε δημοπρασία το ερχόμενο έτος, μια πολική αρκούδα, παλεύει να μείνει όρθια πάνω σε ένα μικρό κομμάτι πάγου. Τα έσοδα από την πώληση του έργου θα πάνε σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η Στέρτζον επαίνεσε το έργο της Ανι Λένοξ δηλώνοντας στο BBC: «Είμαι ενθουσιασμένη που έχω μια τόσο όμορφο και εντυπωσιακό έργο τέχνης για την Χριστουγεννιάτικη μου κάρτα φέτος. Η Ανι Λένοξ έχει κάνει μια φανταστική δουλειά στο να δημιουργήσει μια υπέροχη κάρτα που είναι και γιορτινή και ταυτόχρονα ενισχύει ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην ευθύνη μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πολύ αργά για να αλλάξει η κατάσταση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας».

Η Λένοξ από την πλευρά της δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που η πρωθυπουργός της Σκωτίας μου ανέθεσε να σχεδιάσω την χριστουγεννιάτικη κάρτα της για το 2019. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Πρέπει να αλλάξουμε προτού να είναι αργά».

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που θα επωφεληθούν από την κάρτα είναι το Glasgow and Clyde Rape Crisis Centre, η Marine Conservation Society και τα Νοσοκομεία Brae Friends of Victoria και Whyteman.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...