431
Σοφία Ζαχαράκη και Ράνια Σβίγκου βρέθηκαν να «μονομαχούν» για το ντιμπέιτ | SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

H Ζαχαράκη απάντησε στην πρόκληση της Σβίγκου για το ντιμπέιτ: «Ελα μαζί μου στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 18:38
Σοφία Ζαχαράκη και Ράνια Σβίγκου βρέθηκαν να «μονομαχούν» για το ντιμπέιτ
|SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

H Ζαχαράκη απάντησε στην πρόκληση της Σβίγκου για το ντιμπέιτ: «Ελα μαζί μου στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 18:38

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν: θέλουν τηλεμαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει ευρωεκλογών, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και άλλωστε αποκλείει όλα τα άλλα κόμματα. Εστειλαν μάλιστα επιστολή-πρόσκληση, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου (εδώ), για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου ντιμπέιτ. Σε αυτήν απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, η οποία περιέγραψε και την τακτική της Πειραιώς σε αυτό το ζήτημα που προέκυψε σχεδόν από το πουθενά: η ΝΔ προτιμά την αντιπαράθεση και τον διάλογο στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ενώ σε προσωπικό επίπεδο η κυρία Ζαχαράκη έκανε και μια έξυπνη κίνηση να παρακολουθήσουν μαζί με την κυρία Σβίγκου από τα θεωρεία της Βουλής τη συζήτηση που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα στην Ολομέλεια με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.

Η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αγαπητή κυρία Σβίγκου, όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής».

Νωρίτερα η η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει προς την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, επιστολή στην οποία επαναλαμβανόταν η πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αναλυτικά η κ. Σβίγκου ανέφερε:

«Αξιότιμη κυρία Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...