225
Η θερμική κάμερα που ελέγχει τους παρακείμενους στον Ερντογάν ανθρώπους για πυρετό | turkishminute.com

H θερμική κάμερα που «προστατεύει» τον Ερντογάν από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 18:10
Η θερμική κάμερα που ελέγχει τους παρακείμενους στον Ερντογάν ανθρώπους για πυρετό
|turkishminute.com

H θερμική κάμερα που «προστατεύει» τον Ερντογάν από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 18:10

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε την Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση συνοδευόμενος από έναν επιπλέον εικονολήπτη, έναν βοηθό του που ήταν εξοπλισμένος με μια θερμική κάμερα και ο οποίος έλεγχε τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε ο Τούρκος ηγέτης για πυρετό, ένα σύμπτωμα το οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον κορονοϊό.

Οπως αναφέρει το Reuters, ένας βοηθός του τούρκου προέδρου «σκάναρε» τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντογάν, μόλις έφθασε στο κοινοβούλιο, που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο Ερντογάν είπε αργότερα σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει όλους τους πολίτες της.

«Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας», επισήμανε.

Αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου είπε ότι η θερμική κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν στο μέλλον προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή του στον ιό.

Η περί ης ο λόγος θερμική κάμερα

Ο 66χρονος πρόεδρος απέφυγε τις χειραψίες με αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα κι αντ’ αυτού έβαζε το χέρι του στην καρδιά του στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες και με τους νέους πρέσβεις στην Αγκυρα.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ερντογάν εξηγούσε την πράξη του με μια λέξη: «Κορονοϊός!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...