310
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας και είναι όπως ακριβώς δείχνει: αμήχανη... | REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

H Μέι μετάνιωσε για τη διαχείριση της τραγωδίας του Πύργου Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 20:13
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας και είναι όπως ακριβώς δείχνει: αμήχανη...
|REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

H Μέι μετάνιωσε για τη διαχείριση της τραγωδίας του Πύργου Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 20:13

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δηλώνει σε άρθρο της στην εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου ότι «θα μετανιώνει πάντα» το ότι δεν συναντήθηκε με τους επιζήσαντες ενοίκους του Πύργου Γκρένφελ αμέσως μετά την τραγωδία της 14ης Ιουνίου του 2017.

Όπως σημειώνει, κατανοεί ότι η απόφασή της εκείνη μπορεί να εκλήφθηκε από ορισμένους ως ένδειξη ότι δεν νοιαζόταν. Τονίζει, ωστόσο, ότι τρεις ημέρες προτού συμπληρωθεί ένα έτος από τη φονική πυρκαγιά θέλει να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Συνολικά, 72 ένοικοι έχασαν τη ζωή τους στην πολυώροφη πολυκατοικία του δυτικού Λονδίνου, με τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς να αποδίδεται στην ακατάλληλη εξωτερική μονωτική επένδυση του κτιρίου.

Η κυρία Μέι σημειώνει επίσης ότι έχει γίνει σαφές πως η αρχική αντίδραση στην καταστροφή δεν ήταν αρκούντως καλή και προσθέτει: «Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτό».

Η Τερέζα Μέι επισκέφθηκε το σημείο λίγο μετά τη φωτιά, αλλά συναντήθηκε μόνο με τους πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία των κατοίκων της περιοχής και σημαντικής μερίδας του Τύπου και του πολιτικού κόσμου.

Το άρθρο της πρωθυπουργού δημοσιεύεται, ενώ η τοπική κοινωνία ετοιμάζεται να μνημονεύσει τους νεκρούς με μία σειρά εκδηλώσεων. Για τη διοργάνωση αυτών έχει διακοπεί για μία εβδομάδα η δημόσια έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες μετά την τραγωδία, η βρετανίδα πρωθυπουργός -έπειτα από τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε- παραδέχθηκε ότι υπήρξε αποτυχία, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά την αντίδραση μετά τη φονική πυρκαγιά.

«Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: η υποστήριξη για τις οικογένειες τις πρώτες ώρες δεν ήταν αρκετά καλή. Ανθρωποι έμειναν χωρίς τα υπάρχοντά τους, χωρίς στέγη, χωρίς τη βασική πληροφόρηση για το τι συνέβη, τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να πάνε για να τους βοηθήσουν. Το κράτος απέτυχε να τους βοηθήσει όταν το χρειάζονταν περισσότερο», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Ως πρωθυπουργός, ζητώ συγγνώμη για αυτή την αποτυχία», συμπλήρωσε τότε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...