301
| REUTERS/Andreas Mortensen/File Photo

H Δανία αναστέλλει τις πτήσεις από Ντουμπάι – Αναξιόπιστα τα τεστ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 11:37
|REUTERS/Andreas Mortensen/File Photo

H Δανία αναστέλλει τις πτήσεις από Ντουμπάι – Αναξιόπιστα τα τεστ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 11:37

Ισως να θυμίζει κάτι ελληνικό αυτή η ιστορία. Με τους αναρίθμητους ανθυποσελέμπριτι που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι πρωτοχρονιάτικα για να κάνουν ξέφρενα ρεβεγιόν χωρίς περιορισμούς –άλλωστε θα επέστρεφαν χωρίς καραντίνα, αφού θα είχαν «αρνητικό τεστ». Τώρα όμως η Δανία, όπου για να εισέλθει κάποιος αεροπορικά πρέπει να επιδείξει αρνητικό τεστ κορονοϊού τουλάχιστον 24 ωρών, αναστέλλει για διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται στο Ντουμπάι. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Δανίας.

«Όλες οι εμπορικές πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναστέλλονται για πέντε ημέρες, (…) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αρνητικό τεστ που απαιτείται έγινε πραγματικά και με σωστό τρόπο», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών της Δανίας Μπένι Ενγκελμπρεχτ.

Οι αρχές της Δανίας έλαβαν μια ειδοποίηση σχετικά με την αυθεντικότητα των διαγνωστικών τεστ για Covid-19 που διενεργούνται στο Ντουμπάι και θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα τεστ αυτά γίνονται σωστά, αλλά και ότι δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει ψεύτικα τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να ελέγξουν την εξάπλωση της Covid-19, το Ντουμπάι έχει κρατήσει τις πόρτες του ανοικτές στους τουρίστες.

Κάποιοι σελέμπριτι από τη Δανία πρόσφατα πήγαν στο Ντουμπάι, προκαλώντας τις επικρίσεις της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν.

«Αυτό που συμβαίνει όταν ταξιδεύουμε αυτή την περίοδο είναι ότι αναλαμβάνουμε το ρίσκο να φέρουμε τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού στη Δανία, κάτι που θα υπονομεύσει τις προσπάθειές μας να ελέγξουμε την επιδημία», κατήγγειλε την Τρίτη.

Η χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς από τα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας και ανησυχεί ιδιαίτερα για τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Ηδη στη Δανία έχουν καταγραφεί 283 κρούσματα του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους και ένα του νοτιοαφρικανικού, σε ένα άτομο που είχε μεταβεί στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...