299
. | REUTERS/Francois Lenoir

H αποκάλυψη-σοκ του Τίμερμανς: «Είμαι θύμα παιδεραστή ιερέα»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:08
.
|REUTERS/Francois Lenoir

H αποκάλυψη-σοκ του Τίμερμανς: «Είμαι θύμα παιδεραστή ιερέα»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:08

Στη δική του τραγική εμπειρία ως θύμα ενός παιδεραστή ιερέα αναφέρθηκε την Τετάρτη από τη Βαρσοβία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς καλώντας την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» αυτού του είδους τα εγκλήματα.

«Κατά πρώτον, και όπως έχω πει δημόσια στην Ολλανδία, το λέω σε άλλα θύματα: μην ντρέπεστε. Δεν φταίτε εσείς. Δεν κάνατε τίποτε κακό», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», πρόσθεσε.

«Αν πρόσωπα έχουν επιδοθεί σε εγκληματικές πράξεις, καταγγείλτε τα στις Αρχές ώστε να γίνει δυνατό να διωχθούν», συνέχισε.

Ο 58χρονος πολιτικός, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε δηλώσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι υπήρξε θύμα ενός αμερικανού ιερέα σε ηλικία μόλις 13 ετών.

«Θα μου άρεσε η εκκλησία μου σ’ ολόκληρο τον κόσμο να περάσει από μια διαδικασία αλήθειας και συμφιλίωσης, όπως έγινε στη Νότια Αφρική μετά το απαρτχάιντ» δήλωσε. «Είναι αυτό που έχει ανάγκη η εκκλησία μας (…), όμως αν θέλουμε τη συγχώρηση, και αυτή είναι επίσης η προσωπική εμπειρία μου, η συγγνώμη έρχεται αν υπάρχει αναγνώριση της ενοχής (…) Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μου».

Ο Τίμερμανς έκανε τη δήλωση αυτή ενώ η παιδεραστία στους κόλπους του ρωμαιοκαθολικού κλήρου έχει γίνει στην Πολωνία ένα από τα κύρια θέματα της δημόσιας συζήτησης μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, μετά και την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που οι Πολωνοί παρακολούθησαν σχεδόν 21 εκατομμύρια φορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κύμα σοκ που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» των αδελφών Τόμας και Μάρεκ Σεκιέλσκι ενδέχεται να αποβεί σε βάρος του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία και έρχεται αυτή τη στιγμή στήθος με στήθος με τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό που έχουν δημιουργήσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...