911
H Τζένιφερ Λόπεζ στο ρόλο της Σαμάνθα Μπάρμπας και η Κόνστανς Γου ως Ρόσλιν Κίο | STX Films

Γυμνή, μέσα σε βουνά κοκαΐνης, η Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 07:30
H Τζένιφερ Λόπεζ στο ρόλο της Σαμάνθα Μπάρμπας και η Κόνστανς Γου ως Ρόσλιν Κίο
|STX Films

Γυμνή, μέσα σε βουνά κοκαΐνης, η Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 07:30

Το 2008 η κρίση στις ΗΠΑ έπληξε και μάλιστα «αιφνιδίως» όχι μόνο τη Γουόλ Στριτ, αλλά σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Και φυσικά, τα στριπ κλαμπ δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Βλέποντας τα εισοδήματά της να παίρνουν την κατιούσα, μία στρίπερ πήρε τη ριψοκίνδυνη απόφαση να αρχίσει να εξαπατά και να κλέβει εναπομείναντες «λύκους» της Wall Street. Οσο έξυπνοι και αν ήταν οι άντρες στη διαχείριση χρήματος και αριθμών, οι ορμόνες τους σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά που τους έριχναν στο ποτό τα κορίτσια ήταν ισχυρότερα.

Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία η οποία, έντεκα χρόνια αργότερα, παρουσιάζεται στη μεγάλη οθόνη, με τη Λορίν Σκαφάρια να σκηνοθετεί τις Τζένιφερ Λόπεζ, Κάρντι Μπι, Λίζο, Κόνστανς Γου, Τζούλια Στάιλς και Λίλι Ράινχαρτ στις «Επικίνδυνες Κυρίες» (Hustlers).

Μία από τις σκηνές της ταινίας «Hustlers» που τραβούν τα βλέμματα

Η Λόπεζ παίζει τον ρόλο της βετεράνου στρίπερ (Σαμάνθα Μπάρμπας) και την χωρισμένη μητέρα υποδύεται η Κόνστανς Γου (Ρόσλιν Κίο). Οι «Επικίνδυνες Κυρίες» έχουν χαρακτηριστεί ως μία «από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς» και έκαναν πρεμιέρα στον Καναδά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Και μπορεί το όνομα της Λόπεζ να βρίσκεται πρώτο στη μαρκίζα και οι σκηνές που γύρισε να μονοπωλούν τα τρέιλερ της ταινίας, όμως τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη μερίδα του λέοντος από άποψης χρόνου, την έχει  Κόνστανς Γου, η οποία έχει μπει με μεγάλη επιτυχία στον ρόλο της «υλίστριας» Ρόσλιν Κίο.

Η Κίο ήταν ανέκαθεν λάτρης των ακριβών και ωραίων αντικειμένων. Της άρεσαν τα ακριβά κοσμήματα, τα ρολόγια, τα παπούτσια μεγάλων σχεδιαστών… Απλώς δεν είχε τα εφόδια για να βγάλει «τίμια» λεφτά και να τα αποκτήσει. Ετσι, έβαλε το μυαλό και το σώμα της να δουλεύουν και εφηύρε άλλους τρόπους για να αποκτήσει ό,τι ονειρευόταν. «Ηξερε πολύ καλά τι ζητάει από έναν άντρα και πώς να το πάρει», όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Δεν ήταν πόρνη. Αλλά στρίπερ. Και μάλιστα περισσότερο επαγγελματίας, αφού κατάφερνε  να «γδύνει» εύκολα τα θύματά της.

Σε ένα από τα «ταξίδια» για ψάρεμα πελατών σε μπαρ του Μανχάταν, εστιατόρια και λάουντς για πούρα, η Κίο και η συμμορία των στρίπερ που είχε μόλις συστήσει, αποφάσισαν να στραφούν στο έγκλημα, με βασικό στόχο άντρες με πολλά λεφτά.

Το κόλπο ήταν απλό: αν έβλεπαν ότι αφήνει κάποιος γενναίο φιλοδώρημα, οι γυναίκες θα του έδιναν ναρκωτικά και θα τον έσερναν στο στριπτιτζάδικο για να του «φάνε» ό,τι περιθώριο απέμενε  στην πιστωτική του κάρτα.

«Το να είσαι σίγουρη για το ποιον θα χτυπήσεις ως πελάτη, είναι χάρισμα. Είτε το έχεις, είτε όχι. Δεν είναι κάτι που μπορώ να σου διδάξω», λέει η Κίο χτυπώντας τα τεράστια τεχνητά νύχια της στη μπάρα ενός καταστήματος με χυμούς στο Νιού Τζέρσι.

H δράση ξεκινά και η Κίο με την κολλητή της Σαμάνθα, «ρίχνουν» τα θύματα με τη γοητεία τους και ακολούθως ρίχνουν στο ποτό τους ένα συνδυασμό ναρκωτικών που περιλαμβάνει κεταμίνη, MDMA και άλλα παραισθησιογόνα. Μόλις τα ναρκωτικά δράσουν, τους αποσπούν την πιστωτική κάρτα και την περνάνε στο POS του μαγαζιού. Ετσι, μπορούν να κερδίζουν καθαρά από 2.000 έως 15.000 δολάρια σε μία νύχτα. Τα ναρκωτικά και κυρίως η κόκα ήταν αυτό που έκανε τις γυναίκες να χορεύουν, τους άντρες να χαζεύουν και τις πιστωτικές κάρτες να μένουν χωρίς διαθέσιμο υπόλοιπο.

Αγορές από τα ακριβότερα καταστήματα. Η καθημερινότητα της Σαμάνθα και της Κίο /STXfilms

«Για τη Σαμάνθα κάθε άνδρας είναι στόχος. Για μένα, όμως, το πιο σημαντικό είναι η επιλογή του κατάλληλου. Υπάρχουν τόσα πολλά ψάρια μέσα στη θάλασσα για να επιλέξεις», λέει η Κίο. Οι καλύτεροι πελάτες είναι πάντα οι παντρεμένοι, διότι δεν πρόκειται να παραπονεθούν ποτέ και για τίποτα. «Και όταν έχεις αρχίσει να ζεις μία πολυτελή ζωή, είναι δύσκολο να επιστρέψεις σε ένα τίμιο τρόπο εργασίας. Οπότε τους ξεζουμίζεις άφοβα». Και αυτό έκανε η θηλυκή συμμορία, μέχρι που πιάστηκε στη «φάκα», μετά όμως από πολλές καταγγελίες…

Χαρακτηριστική ήταν η υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «New York Post», για το πώς ένα στριπ κλαμπ του Νιου Τζέρσι, είχε το θράσος να μηνύσει έναν καρδιολόγο, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει λογαριασμό 35.000 δολάρια. Ετερο θύμα επισκέφuηκε αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι η στριπερ τού υπεξαίρεσε 17.000 δολάρια. Βέβαια, αρκετές βρέθηκαν στα δικαστήρια και κάποιες από αυτές τις γυναίκες πήγαν στη φυλακή.

Βγαλμένο από τη ζωή

H πραγματική Σαμάνθα Μπάρμπας, σήμερα, είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και υποστηρίζει ότι οι παραγωγοί της ταινίας δεν πήραν ποτέ το πράσινο φως από την ίδια για τα δικαιώματα της ιστορίας της ζωής της. Ισως αυτός να ήταν ο λόγος που η παραγωγή επικεντρώθηκε στον ρόλο της Κίο και έκανε δεύτερο ρόλο τη Σαμάνθα, αλλά επέλεξε τη Λόπεζ για τον ρόλο.

Πρωταγωνίστριες και αρχηγοί της συμμορίας

Γι’ αυτό και η πραγματική Σαμάνθα σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της με τίτλο «Underscore», όπου υπόσχεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες από την ταινία για τους διάσημους πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται ράπερ και σταρ του κινηματογράφου, διευθύνοντες σύμβουλοι που φιγουράρουν στη λίστα Fortune 500, αλλά κι ένας δισεκατομμυριούχος επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους θεσμούς των ΗΠΑ, και ένας ιδιοκτήτης παγκόσμιας ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Σε απόσπασμα του βιβλίου της, όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, κάνει λόγο για έναν ράπερ τόσο παρανοϊκό, που δεν ήθελε να κάνει σεξ, αλλά να βλέπει τις γυναίκες να χορεύουν γυμνές ενώ σνίφαρε βουνά κοκαΐνης.

Σε κάθε περίπτωση όσο πιο κοντά είναι η έκδοση του βιβλίου στην προβολή της ταινίας με εκτεθειμένες της καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ, τόσο περισσότερα είναι και τα αντίτυπα που θα πουλήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...