310
Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Γώγος: Πολύ άσχημη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 14:52
Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Γώγος: Πολύ άσχημη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 14:52

Η ορθή τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν για όλο τον Νοέμβριο θα κρίνει το αν θα χρειαστεί να παραταθούν ή όχι, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος χτύπησε «καμπανάκι» για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη,  όπου τα πράγματα είναι άσχημα, όπως είπε, αλλά και για την Αθήνα όπου η κατάσταση είναι για την ώρα απλώς προβληματική.

Υπογράμμισε ακόμη ότι θα δούμε αυξημένα κρούσματα τις αμέσως επόμενες ημέρες, πριν δηλαδή αρχίσουν να αποδίδουν τα νέα μέτρα.

Όπως επισήμανε, «η αναπαραγωγή ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με ένα μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του». Πρόσθεσε ότι «αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα δούμε τα αποτελέσματα. Σε 15 μέρες με 1 μήνα θα δούμε αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αν όχι είμαστε εδώ για να τα παρατείνουμε, να τα κλιμακώσουμε ή να τα αποκλιμακώσουμε».

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη είπε ότι «τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά». «Πρέπει και η πολιτεία και οι υγειονομικοί να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας, να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για COVID, κάτι που ξεκίνησε» συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον  μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ, έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε» είπε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά το πολυαναμενόμενο εμβόλιο, ο κ. Γώγος είπε ότι προσβλέπουμε σε αυτό και ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος μας.

«Προσπαθούμε να συντηρήσουμε μια κατάσταση σε ένα επίπεδο χωρίς μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας για να φτάσουμε στις αρχές του χρόνου στον εμβολιασμό, έτσι ελπίζω, καταρχάς των υγειονομικών, για να αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και μέχρι Απρίλιο – Μάιο να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...