277
|

Γρίφοι… από το Καστελλόριζο, στη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 18:09

Γρίφοι… από το Καστελλόριζο, στη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 18:09

Μικροί και μεγάλοι αθηναίοι λάτρεις των γρίφων και των μαθηματικών θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Φεστιβάλ Γρίφων, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο και νυν Βιβλιοθήκη της Βουλής, το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου.

Μετά το Καστελλόριζο και την Πάτρα, το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Μουσείο Γρίφων Καστελλορίζου και το Σωματείο ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ενωση Ιδεών, Γρίφων,Μαθηματικών) υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, θα φέρει στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής πρωτότυπες δράσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς, διαδραστικά παιχνίδια, παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια. 

Παρόντες θα είναι περισσότεροι από 50 ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι που θα καθοδηγήσουν μικρούς και μεγάλους να παίξουν και να διασκεδάσουν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά σε αυτή τη συνάντηση γρίφων, επιστήμης και πολιτισμού.

Ανάμεσά τους και ο βασικός διοργανωτής και ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων Καστελλορίζου, Πανταζής Χούλης. Ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας, νυν συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνιδρυτής εταιρείας παραγωγής εκπαιδευτικών γρίφων, ίδρυσε το ομώνυμο Μουσείο, το οποίο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γρίφων παγκοσμίως. Πρόσφατα, δε, ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Τέχνης STARTS (Science+Technology+ARTS).

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ εθνικής σημασίας, που ταξιδεύει από το μικρό, ακριτικό Καστελλόριζο, και μαζί του εξάγεται ένα σπάνιο (για τα παγκόσμια δεδομένα) παραδοσιακό πολιτισμικό προϊόν, φέρνοντας το απομονωμένο νησί στο κέντρο του διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Με σύμβολο τη Μέδουσα, ένα ελκυστικό και συνάμα τρομακτικό πλάσμα, το Φεστιβάλ Γρίφων στοχεύει στο να μετατρέπει τις συνήθως αποτρεπτικές και τρομακτικές επιστήμες σε άκρως ελκυστικές και αγαπημένες.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Δείτε το πρόγραμμα και διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...