277
Μια νεαρή ποδηλάτης στο κέντρο της Γουχάν, παρακολουθώντας τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε μια γιγαντοθόνη | Reuters

Γουχάν: Γιατροί γιορτάζουν το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 15:04
Μια νεαρή ποδηλάτης στο κέντρο της Γουχάν, παρακολουθώντας τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε μια γιγαντοθόνη
|Reuters

Γουχάν: Γιατροί γιορτάζουν το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 15:04

Το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου, που χτίστηκε στην Γουχάν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, γιόρτασαν δεκάδες γιατροί και μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Σ’ ένα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακρίνονται να βγάζουν ένας – ένας τις χειρουργικές τους μάσκες και να χαμογελούν καθώς η κάμερα περνά από μπροστά τους.

Δεκαέξι προσωρινά νοσοκομεία χτίστηκαν μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες στις αρχές του Φεβρουαρίου για να φιλοξενήσουν χιλιάδες ασθενείς καθώς εξαπλωνόταν τάχιστα ο νέος κορονοϊός στην Κίνα.

Από τα τέλη του Δεκεμβρίου καταγράφηκαν πάνω από 81.000 κρούσματα και πάνω από 3.200 θάνατοι σε όλη τη χώρα, αλλά λόγω των αυστηρών μέτρων καραντίνας που πάρθηκαν από την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε δραματικά.

Πάνω από 65.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει στο μεταξύ από τη νόσο Covid-19 στην Κίνα.

Από τα 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν το Σάββατο, τα 16 ήταν «εισαγόμενα», ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η Γουχάν αρχίζει να βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς της ξανά.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...