292
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη σύσκεψη το βράδυ της 23ης Ιουλίου | Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι δύο ώρες πριν από τη σύσκεψη!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2018, 16:05
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη σύσκεψη το βράδυ της 23ης Ιουλίου
|Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι δύο ώρες πριν από τη σύσκεψη!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2018, 16:05

Νέες πληροφορίες για το πώς αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι έρχονται στο φως, καθώς, όπως φαίνεται, είχε λάβει γνώση για νεκρούς αρκετή ώρα πριν από την περιβόητη σύσκεψη-παρωδία αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου στην οποία παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» δημοσιεύει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) και προσθέτει ότι η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν 2,5 ώρες πριν από τη σύσκεψη, στην οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας εμφανιζόταν να κάνει ανούσιες ερωτήσεις για το πότε θα έρθουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Λίγο αργότερα, στις 22:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό και στις 23:15 για άλλους δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς.

Πλήρη γνώση είχαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Και επιπλέον, στις 23:49, ειδοποιήθηκε η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Υπενθυμίζεται ότι στην σύσκεψη που μεταδόθηκε ζωντανά, δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα, αν και εκείνη την ώρα οι Αρχές γνώριζαν για την ύπαρξη τουλάχιστον τεσσάρων νεκρών. Στις επικρίσεις μάλιστα που δέχτηκε το κυβερνητικό επιτελείο για την εικόνα της σύσκεψης στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, από το Μαξίμου απαντούσαν ότι ο Πρωθυπουργός είχε μάθε για νεκρούς «αφού» είχαν κλείσει οι κάμερες. Αρα όσο ήταν ανοιχτές οι κάμερες όλοι έπαιζαν θέατρο…

Εξάλλου, καμία αναφορά σε νεκρούς δεν έγινε ούτε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Δύο ώρες αργότερα, μετά τις 02:00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έδινε την πρώτη επίσημη αναφορά για 20 νεκρούς. Συνολικά από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι, ενώ αρκετοί νοσηλεύονται ακόμα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...