370
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Πέντε νέα ερωτήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 15:15
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Πέντε νέα ερωτήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 15:15

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η οποία βρέθηκε νεκρή δίπλα στην μόλις 11 μηνών κόρη της, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στην απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων για τον τρόπο δράσης των δραστών.

Οι κινήσεις των ανδρών που τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου μπήκαν στη μεζονέτα, η απουσία ιχνών, αλλά και οι κινήσεις του θύματος και του συζύγου της εξετάζονται διεξοδικά, αναφέρουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» σε ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου. Επιπλέον, οι αστυνομικοί συγκρίνουν τον τρόπο δράσης των εισβολέων με αυτόν άλλων τουλάχιστον 10 συμμοριών ελλήνων, γεωργιανών και αλβανών ποινικών που λυμαίνονται τη βορειοανατολική Αττική και δεν διστάζουν να βασανίσουν τα θύματά τους.

Πρώτο σημαντικό ερώτημα που ζητεί απάντηση είναι πώς έφτασαν και πώς έφυγαν οι δράστες στην κατοικία του θύματος. Τα στοιχεία από τις κάμερες, τα δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων και τα άλλα πειστήρια δεν έχουν δείξει κάτι για τον τρόπο άφιξης και αποχώρησης ή για τις κινήσεις τους μέσα στην κατοικία. Ενδεχομένως έφθασαν με τα πόδια από όχημα που είχαν σταθμεύσει μακριά, απέφυγαν τις κάμερες ενώ φορούσαν έως και διπλά γάντια και ρούχα ώστε να μην αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος.

Αγνωστο παραμένει γιατί οι δράστες επέλεξαν τη συγκεκριμένη κατοικία. Συνήθως οι κακοποιοί αποφεύγουν τους νεότερους γιατί δεν κρατούν μετρητά στην κατοικία τους. Ωστόσο ερευνάται η παραλαβή ενός ποσού περί τα 10.000 ευρώ για αγορά ακινήτου από τον σύζυγο της Καρολάιν, κάτι που ίσως γνώριζαν οι δράστες.

Κρίσιμο -όσο και ανεξήγητο ως τώρα- είναι γιατί σκότωσαν με μένος την Καρολάιν, κλείνοντας το στόμα και τη μύτη της για ώρα. Ακόμη, γιατί, εφόσον αντιστάθηκε, η γυναίκα δεν έφερε αμυχές στο σώμα της, όπως συμβαίνει συχνά.

Από την άλλη πλευρά, οι δράστες έδεσαν με πολλά μέτρα σχοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος δήλωσε ότι από την αρχή τούς αποκάλυψε πού βρίσκονται τα χρήματα. Η διαφορά στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκαν τον άνδρα και τη γυναίκα είναι άλλο ένα ερώτημα που ζητεί απάντηση.

Τέλος, οι κινήσεις των δραστών όσο ο πιλότος ήταν λιπόθυμος, όπως κατέθεσε, είναι και αυτές περίεργες. Γιατί, για παράδειγμα, άφησαν το κινητό του άνδρα δίπλα του και δεν το άρπαξαν, αλλά και γιατί πήραν μόνο τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες της μεζονέτας, χωρίς να ξηλώσουν τις συσκευές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...