303
«Οι ηγέτες μας συμπεριφέρονται σαν παιδιά, οπότε πρέπει να είμαστε εμείς οι ενήλικοι» | Reuters

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ο κόσμος φλέγεται και οι ηγέτες φέρονται σαν παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:53
«Οι ηγέτες μας συμπεριφέρονται σαν παιδιά, οπότε πρέπει να είμαστε εμείς οι ενήλικοι»
|Reuters

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ο κόσμος φλέγεται και οι ηγέτες φέρονται σαν παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:53

Πιστή στο ραντεβού της Παρασκευής, η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε εκ νέου τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης επειδή απογοήτευσαν τη γενιά της. Υπενθύμισε ότι «ο κόσμος φλέγεται», αλλά εκείνοι αγνοούν τον διαφαινόμενο κλιματικό κατακλυσμό.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη νοτιοδυτική πόλη Μπρίστολ στη Βρετανία για να δουν την έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο, έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο, διοργανώνει τις «Skolstrejk för klimatet», τις σχολικές απεργίες για το κλίμα.

Πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την Γκρέτα και να διαδηλώσουν (Reuters)

Η 17χρονη έχει αποτελέσει πρότυπο για πολλούς νέους ανθρώπους λόγω των παθιασμένων αιτημάτων της προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θα σιωπήσω ενώ ο κόσμος φλέγεται – εσείς;», είπε η νεαρή Σουηδή.

Η κακοκαιρία δεν σταμάτησε τους νεαρούς ακτιβιστές (Reuters)

«Οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία αγνοούν πλήρως την έκτακτη αυτή ανάγκη. Βασικά δεν γίνεται τίποτα… παρ’ όλες τις όμορφες λέξεις».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα. Η στάθμη των υδάτων στους ωκεανούς ανεβαίνει και η φωνή μας δυναμώνει!» και «Σε αυτό το σημείο, η εκπαίδευση είναι άσκοπη».

«Σε αυτό το σημείο η εκπαίδευση είναι άσκοπη», «φωνάζουν» οι διαδηλωτές (Reuters)

Η Τούνμπεργκ βρίσκεται στη Βρετανία από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την Τρίτη επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συναντήθηκε με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι -την 22χρονη βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης ακτιβίστρια για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση- η οποία σπουδάζει εκεί.