278
Ο Χουάν Γκουαϊντό στη συγκέντρωση κατά του Μαδούρο στο Καράκας, το Σάββατο | REUTERS

Γκουαϊντό: Ξεκίνησε η «τελική φάση» για την ανατροπή του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2019, 13:30
Ο Χουάν Γκουαϊντό στη συγκέντρωση κατά του Μαδούρο στο Καράκας, το Σάββατο
|REUTERS

Γκουαϊντό: Ξεκίνησε η «τελική φάση» για την ανατροπή του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2019, 13:30

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το Σάββατο στους δρόμους του Καράκας, για να ακούσουν τον Χουάν Γκουαϊντό, ηγέτη της αντιπολίτευσης, να κηρύσσει την έναρξη της «τελικής φάσης» για την εκδίωξη του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλούσε μπροστά σε χιλιάδες δικούς του οπαδούς, που είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της «επιχείρησης Ελευθερία», ο Γκουαϊντό κάλεσε τον λαό στους δρόμους και πάλι την Τετάρτη και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση Μαδούρο για να παραιτηθεί.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα μπλακάουτ και η έλλειψη νερού σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ οι ΗΠΑ λαμβάνει δραστικότερα οικονομικά μέτρα κατά του Μαδούρο.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γκουαϊντό προειδοποίησε την Κούβα ότι θα σταματήσει η πώληση φθηνού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, καθώς, όπως ισχυρίζεται, έτσι χρηματοδοτείται επιχείρηση των κουβανικών μυστικών υπηρεσιών κατά αντιπάλων του Μαδούρο στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Καράκας υπέρ της αντιπολίτευσης

Συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης έγιναν και σε άλλες πόλεις.

Στο Καράκας, ο Μαδούρο μίλησε μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του ζητώντας τους να παραμείνουν σε εγρήγορση, για να προστατέψουν την ειρήνη και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

Κάλεσε επίσης τις γειτονικές χώρες, να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, το συντομότερο δυνατόν, με την υποστήριξη του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας και των χωρών της Καραϊβικής.

Ο Νικολάς Μαδούρο χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος στους δρόμους του Καράκας

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, έπειτα από αίτημα της Ουάσινγκτον, για να εξετάσει τις εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...