290
Ο Γκουαϊντό καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει μερικές ημέρες στη Βενεζουέλα | CreativeProtagon

Γκουαϊντό σε Τσίπρα: Ελα μια εβδομάδα στο καθεστώς Μαδούρο να δεις τι συμβαίνει

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 21:56
Ο Γκουαϊντό καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει μερικές ημέρες στη Βενεζουέλα
|CreativeProtagon

Γκουαϊντό σε Τσίπρα: Ελα μια εβδομάδα στο καθεστώς Μαδούρο να δεις τι συμβαίνει

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 21:56

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει με σειρά πρωτοβουλιών (εδώ και εδώ) το καθεστώς  Μαδούρο στην Βενεζουέλα, προκάλεσε -όπως είναι λογικό- την έντονη αντίδραση του αυτοανακηρυχθέντος προσωρινού προέδρου της χώρας ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη.

Ο Χουάν Γκουαϊντό καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του για να διαπιστώσει την άθλια κατάσταση που επικρατεί.

«Υπάρχει πάνω από 83% φτώχεια. Ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα είναι περίπου τρία δολάρια το μήνα. Νομίζω ότι αυτό δεν λέγεται απλά φτώχεια, αλλά μιζέρια», επεσήμανε.

«Καλώ τον έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται. Αύριο,  μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο», τόνισε.

«Οσοι τάσσονται υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει», προσέθεσε, απευθύνοντας έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα «να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει την διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

«Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα», συνέχισε προσθέτοντας ότι «ο Μαδούρο έχει σφετεριστεί την προεδρία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Εθνοσυνέλευση της οποίας έχω την τιμή και την ευθύνη να προεδρεύω, που θέλει την πρόοδο, που θέλει να επανακτήσει τα δικαιώματα της, να αποκαταστήσει την τάξη στη Βενεζουέλα και να προχωρήσει».

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία στη Βενεζουέλα», κατέληξε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...