311
|

Γκάζι: Μπράβοι σε κλαμπ ξυλοκόπησαν και πήραν τα όπλα από άνδρες της ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 11:47

Γκάζι: Μπράβοι σε κλαμπ ξυλοκόπησαν και πήραν τα όπλα από άνδρες της ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 11:47

Επεισόδιο άγριου ξυλοδαρμού δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ από μπράβους στο Γκάζι, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες και, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού οι μπράβοι πήραν και το όπλο από το ένα εκ των δύο θυμάτων.

«Υπήρξε ένα επεισόδιο σε μαγαζί, όντως ξυλοκοπήθηκαν οι συνάδελφοι και στον έναν πήραν και το τσαντάκι με το όπλο το οποίο βρέθηκε έπειτα από λίγο σε ένα παρτέρι», επιβεβαίωσε ο κ. Μαυροειδάκος, γνωστοποιώντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν ήδη κάνει αναφορά και έχουν υποβληθεί μηνύσεις.

«Ούτε πυροβολισμοί έπεσαν, ούτε κάτι άλλο», συμπλήρωσε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, αναφερόμενος στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για το θέμα, ενώ ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν να έχουν μαζί τους τα όπλα τους αστυνομικοί σε βραδινή –προφανώς– έξοδο, απάντησε ότι «αφενός έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, αφετέρου –τους δικαιολόγησε– δεν είχαν την εμπειρία, λόγω ηλικίας, να κρίνουν εάν ήταν σωστό ή όχι να έχουν μαζί τους όπλα σε ένα κλαμπ και να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοια διαδικασία».

Με αφορμή εξάλλου σχετική δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Μαυροειδάκος έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση ενός περιστατικού που –όπως επανέλαβε– σημειώθηκε εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το επεισόδιο, κατά πόσο ισχύει ότι οι εμπλεκόμενοι ήταν ειδικοί φρουροί που είχαν προσληφθεί πρόσφατα, καθώς και γιατί δεν υπάρχει ακόμη επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Μήπως επειδή ένας ειδικός φρουρός χθες το βράδυ τσακώθηκε με τη γυναίκα του, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επερώτηση και για αυτό;» διερωτήθηκε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών. «Θα υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση για οτιδήποτε γίνεται στην προσωπική ζωή;».

«Είναι απίστευτο να βγάζει ανακοίνωση ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ και να αφήνει υπονοούμενα. Δεν είναι σωστό», σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος, με αφορμή την παρέμβαση Ραγκούση για την υπόθεση.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...