270
Τα «επίσημο» κοστούμι της προεδρίας Τραμπ είναι τα οικονομικά αποτελέσματά της | REUTERS/Leah Millis

Γκάλοπ: οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Τραμπ, θέλουν όμως τα λεφτά του!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 09:10
Τα «επίσημο» κοστούμι της προεδρίας Τραμπ είναι τα οικονομικά αποτελέσματά της
|REUTERS/Leah Millis

Γκάλοπ: οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Τραμπ, θέλουν όμως τα λεφτά του!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 09:10

Φυσιολογικότατα δεν συνιστά παραδοξότητα για τις ΗΠΑ (και ίσως όχι μόνον για αυτές): από την εποχή του (μεγάλου) Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ και έπειτα, όσοι πρόεδροι απέφυγαν την ύφεση κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τελικά κέρδισαν την επανεκλογή τους.

Ιδίως ο Αμερικανός εκτιμά και σέβεται το οικονομικό/επιχειρηματικό περιβάλλον που μπορεί να τον θρέψει. Ετσι πιθανολογείται ότι ο τομέας της οικονομίας ενδέχεται να αποβεί το ισχυρό χαρτί του Ντόναλντ Τραμπ καθ’ οδόν προς τις νέες προεδρικές κάλπες. Τα τωρινά γκάλοπ πάντως τον δικαιώνουν ως προς αυτό το σκέλος της πολιτικής του.

Aποδοκιμάζουν τη συνολική εικόνα της διακυβέρνησης Τραμπ, ωστόσο επιδοκιμάζουν τους χειρισμούς του στην οικονομία – η άποψη των Αμερικανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εφημερίδας Wall Street Journal και του τηλεοπτικού δικτύου NBC News αναπτερώνει ίσως τις ελπίδες του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2020.

Το επιτελείο των συμβούλων και των αναλυτών του προέδρου οπωσδήποτε θα ασχοληθεί με αυτό το συγκεκριμένο κοινό το οποίο φαίνεται να αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις στο πεδίο της οικονομίας, μάλλον έχοντας λάβει υπ’ όψιν του την αύξηση των μισθών (κατά 3,2%) μέσα σε έναν χρόνο και τη συρρίκνωση της ανεργίας στο χαμηλότερο ποσοστό της πεντηκονταετίας!

Τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας του Τραμπ στην οικονομία δείχνουν ότι για ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών έχουν αρχίσει να θολώνουν όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει κόσμος που θα παραβλέψει άλλα, αρκούμενος στα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία βεβαίως αφορούν και την τσέπη του.

Το ενδιαφέρον στοιχείο του γκάλοπ είναι ότι η αποδοκιμασία της γενικής διακυβέρνησης Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 51%. Ε, 51% είναι και το ποσοστό της επιδοκιμασίας της οικονομικής πολιτικής του!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...