186
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό την Πέμπτη | Intime

Γκάγκα: Πιθανόν τα εμβόλια να καλύπτουν τη μετάλλαξη Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 19:00
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό την Πέμπτη
|Intime

Γκάγκα: Πιθανόν τα εμβόλια να καλύπτουν τη μετάλλαξη Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 19:00

Πιθανόν τα εμβόλια να καλύπτουν τη μετάλλαξη Ομικρον, βάσει των πρώτων ενδείξεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα την Πέμπτη, στη διάρκεια επίσημης ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αναφερόμενη στο πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στη χώρα μας, στα Χανιά, η κυρία Γκάγκα είπε ότι «ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και σε παρακολούθηση από τους γιατρούς».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πιθανόν στο μέλλον να έχουμε κι άλλα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Αναφερόμενη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζεται και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η πίεση είναι μεγάλη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη και απλές κλίνες, αλλά και κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς. «Σήμερα, ξεπεράσαμε τους 700 διασωληνωμένους με λοίμωξη Covid-19. Ομως το ΕΣΥ ακόμη αντέχει, χάρη στην προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών», εξήγησε.

«Πέντε άνθρωποι από το ΕΣΥ μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα και βοηθούν απλόχερα. Και αρκετοί ιδιώτες έχουν πάει», ανέφερε για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας για την πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι «δεν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο ακόμα. Παραμένει για αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια, τους άνω των 60».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...