188
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία το απόγευμα της Πέμπτης | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Γκάγκα: Με τα πρώτα συμπτώματα θα πρέπει να πηγαίνουμε στον γιατρό

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 18:38
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία το απόγευμα της Πέμπτης
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Γκάγκα: Με τα πρώτα συμπτώματα θα πρέπει να πηγαίνουμε στον γιατρό

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 18:38

Τη σημαντικότητα της άμεσης διάγνωσης της λοίμωξης Covid-19 για την αντιμετώπιση και την καλύτερη έκβαση της νόσου, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Γκάγκα, δεν θα πρέπει να καθυστερούμε καθόλου τη διάγνωση. «Μόλις αρχίσουμε και έχουμε συμπτώματα, πάμε νωρίτερα, δεν περιμένουμε οκτώ μέρες με πυρετό και δύσπνοια για να πάμε στο νοσοκομείο», τόνισε. Κι αυτό διότι όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα θα λάβει ο ασθενής την αγωγή για την αντιμετώπιση και έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να θεραπευτεί και μάλιστα άμεσα.

«Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς με Covid-19 πηγαίνουν αργά στο νοσοκομείο και είναι γι’ αυτό είναι δύσκολο να γίνουν καλά», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σήμερα, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι αρκετά υψηλό και υπάρχουν 54.000 ενεργά κρούσματα.

Η μεγάλη διασπορά των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες και θα καθυστερήσουμε να δούμε μείωση των θανάτων, όπως ανέφεραν οι ειδικοί.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων του ΕΟΔΥ, την υψηλότερη θνητότητα την έχουμε στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...